EM dag 6: Island sendte Ungarn ut av EM! – Elverum

EM dag 6: Island sendte Ungarn ut av EM!

Island – Ungarn 31-30

Det var mye spenning i luften før Island og Ungarn skulle måle krefter på sistnevtes egen hjemmebane i det som på mange måter ble en gruppefinale i den innledende runden. Island var nærmest videre, hvertfall med poeng i denne kampen, mens Ungarn minimum måtte ha 1 poeng for å ha noen sjanse. Helt avhengige i såfall av at Portugal slår Nederland.

Det var en jevn kamp hele vegen og lagene byttet på å ha ledelsen. Det så en periode lyst ut for Ungarn, men Island kommer tilbake på tampen og tar føringen. Ungarn har flere muligheter til å utligne, men tekniske feil, litt uflaks og et Island som gjør det som må til, gjør at det ender 31-30 og en av EM-favorittene Ungarn er dermed ute av EM!!

Uansett resultat mellom Nederland og Portugal vil Ungarn tape på målforskjell og Dominik Mathé som scoret 4 i kveldens kamp er dermed ferdig i EM.

Island vinner gruppa med 3 av 3 seiere, Elverumsspiller Orri Freyr Thorkelsson er ikke på banen mot Ungarn.

Øvrige resultater

Polen – Tyskland 23-30
Nederland -Portugal
Hviterussland – Østerrike