EM dag 7: Thorkelsson-debut, Norsk storseier, og solid kamp av svenskene! – Elverum

EM dag 7: Thorkelsson-debut, Norsk storseier, og solid kamp av svenskene!

Russland – Sverige 23-29

Sverige tok tidlig føringen mot Russland, og ledet an fra start. Russland kom tilbake på 7-7, og lagene fulgte hverandre tett fram mot pause, men de blågule kunne gå i garderoben med en tremålas-ledelse, 13-16.
2.omgangen fortsetter på samme vis for Sverige og de skaffer seg etterhvert en god luke ned til russerne, det ender til slutt 23-29 og dermed er Sverige fortsatt godt med i mesterskapet i det vi er igang med hovedrunden.

Eric Johansson scoret 2 i kveldens kamp mot Russland!

Danmark- Island 28-24

Danmark er store favoritter i dette EM, men det betyr ikke at Island har planer om å gi bort poengene på forhånd. Lagene følger hverandre tett gjennom 1.omgangen, selv om Danmark får en liten luke og leder 17-14 når lagene går i garderoben, fortsetter Island jakten når lagene er tilbake i 2.omgang. Tremålsledelsen til Danmark holder seg jevnt gjennom den avgjørende omgangen, men selv med mange utvisninger klarer Island å henge på.
Spesielt gredelig er det å se at Orri Freyrt Thorkelsson får sin mesterskaps debut for Island, med 2 mål er han igang!

Den danske målvakten gjør det krevende for Island å komme nærmere, men det er ingenting å si på innsatsen.
Det ender til slutt, 28-24.

Polen – Norge 31-42

De norske håndballgutta har slitt med å komme igang i dette EM, men i hovedrundens første kamp er Norge virkelig tilbake i manesjen. Det er jevnt omtrent halvveis inn i 1.omgang, derfra og ut har Norge fullstendig kontroll. Norge leder 21-15 til pause, og 2.omgang blir langt ifra noen hvilepute, selv om Polen forsøker å komme tilbake, utnytter Norge muligheten til å sette trøkk i forsvar og skape kontringsmål. Det blir et skikkelig målkalas til slutt.

Thomas Solstad scorer ett mål for Norge, mens Elverumsingen Erik Toft scorer 3 i Norges 42-31 seier. Norge har dermed rekorden i antall scorede mål i en kamp dette EM-så langt!