EM dag 12: Sverige og Johansson til semifinale etter seier over Norge! – Elverum

EM dag 12: Sverige og Johansson til semifinale etter seier over Norge!

Sverige – Norge 24-23

Det tar noen minutter før kampens første mål kommer, og det er Norge som setter kampens førsta scoring. Deretter følger lagene hverandre til 3-3 før Norge begynner å dra ifra. Thomas Solstad er blant de som bidrar for Norge, mens Eric Johansson har spilt opp flere av sine lagkamerater. Norge får etterhvert god kontroll på 1.omgangen og går opp i en 5 målsledelse, som de også holder til pause med 9-14 i det lagene går i garderoben.

Tilbake i kampen er det et jevnere nivå på lagene, men dermed stadig en 5-målsledelse for Norge. Sæverås startet kampen bra for Norge, og bedre blir det når Bergerud går inn og redder hele 3 straffer på kort til i 2.omgang. Etter et lite innhopp i 1.omgang, er også Erik Toft tilbake på banen i 2.omgang.

Norge sliter litt med angrepet, og har bare scoret 1 mål på omgangens første 10 minutter, mens svenskene har satt 3. Når Berge tar timout etter ca 40 minutter er stillingen 15-12 til Norge.

Elverumsingen Erik Toft går rett opp i været og banker inn en scoring rett etter timouten, mens tidligere Elverumsspiller Lukas Sandell og nåværende Elverumsspiller Erik Johansson er satt på benken i 2.omgang. Sverige har spilt seg inn igjen i kampen og stillingen er 15-17 i det lagene går inn i kampens siste kvarter. Harald Reinkind med 6 på 6 så langt legger likegjerne på til 15-18.

Sverige er kun et mål bak på 17-18, men Norge klarer å holde unna og øker til 17-20 minutter senere. Sverige kjemper deretter for å komme tilbake, og det utnytter Norge som går opp til 18-22 på kontring, før Sverige reduserer på straffe for første gang i kampen.

I stedetfor at Norge går opp til 5 målsledelse igjen, kommer to raske reduseringer fra Sverige, før de igjen er der når Norge bommer og Sverige er kun 1 mål bak når vi går inn i kampens siste 3 minutter, 22-23, ny bom for Norge og Sverige utligner momentant!

I det lagene går inn i kampens siste minutt er det 23-23 og Sverige har ballen i det Glen Solberg tar timeout! Sverige får straffe, og setter den i målet! Det er 11 sekunder igjen når Berge slenger timeoutkortet i bordet! Sagosen har Norges skjebne i hendene når han går opp på kampens siste skudd, men den går utenfor og dermed er Norge ute av EM, mens Sverige og Eric Johansson er klare for semifinale!

Vi gratulerer Sverige med et sterkt comeback, og ønsker lykke til videre!

Norge skal dermed ut i kampen om 5.plassen. Vi kommer tilabke med mer om kampene som venter!
Men først venter Montenegro – Island med Orri Freyr Thorkelsson på onsdag.