EM dag 14: Langaas-debut i Norsk seier mot Island, Sverige slo Frankrike! – Elverum

EM dag 14: Langaas-debut i Norsk seier mot Island, Sverige slo Frankrike!

Island – Norge 33-34 E.E.O

Norge tok først føringen i kampen og leder 6-3, og ved halvspilt omgang ledet håndballgutta med 4 mot Island. Bare fem minutter før pause lå Island kun to mål bak. Island lå langt ute i forsvar og presset håndballgutta, men det ga rom for Thomas Solstad til å sette sitt fjerde mål i første omgang som sendte Norge foran 15-12. Det stod 12-16 da lagene gikk i garderoben.

Island kjempet godt i andreomgangens første minutter, og de kom bak med kun ett mål etter fem minutter. Håndballgutta fant etter hvert frem flyten mot Orri Freyr Thorkelsson og Co, og ti minutter ut i omgangen ledet de igjen med fire mål over Island på stillingen 22-18.

Med kun tolv minutter igjen av kampen hadde Island spist opp hele ledelsen, etter at Norge hadde pådratt seg flere utvisninger og et direkte rødt kort. Det stod 24-24 og var igjen uavgjort for første gang siden kampens første ti minutter.

Håndballgutta slet med å få ballen i mål i de neste angrepene, men det samme gjorde Island og det ble få mål på begge lag i kampens siste minutt. Med kun to minutter igjen kom Island foran, men denne gangen svarte Christian O’Sullivan direkte og sørget for 27-27 i det de gikk inn i kampens siste minutt.

Det stod 18 sekunder igjen på klokka da Christian Berge tok timeout og gjorde klart Norges siste angrep. Håndballgutta holdt ballen lenge, men mistet den bare sekunder før kampens slutt. Island forsøkte seg på åpent mål, men den gikk utenfor og det endte 27-27. Dermed ble det ekstraomganger!

Lagene sto likt etter først ekstraomgang, og den andre ekstraomgangen ble like jevn som den første. Tretti sekunder før slutt utligner Island igjen, til 33-33, før Harald Reinkind satte seiersmålet sekunder før slutt. Norge tok med det femteplassen og VM-billetten etter thrilleren i Budapest. Kampen endte 33-34 etter ekstraomgangene.

Elverumskaptein Thomas Solstad scoret 5 i siste EM-kamp og blir av seerne kåret til kampens beste spiller. Mens Endre Langaas som ble flydd inn i siste den av EM, endelig fikk sin landslagsdebut for Norge og scoret likegreit i den viktige ekstraomgangen! Vi gratulerer med debut til strekkjempen vår!

Frankrike – Sverige 33-34 (Semifinale)

Sverige stilte uten Elverumsspiller Eric Johansson som nylig fikk påvist Corona, og sto igjen som det eneste nordiske laget som kunne nå et EM-gull etter at Danmark tapte mot Spania og best kan bli bronsevinnere i turneringen.

Det er Frankrike som tar føringen fra start og både 6-3 og 7-3, før Sverige etter et snaut kvarter spiser seg innpå og nærmer seg utligning på 7-6, men Frankrike drar igjen ifra til 10-7, men derfra og ut 1.omgangen er det Sverige som får momentum i kampen og ikke bare utligner men leder 17-14 til pause.

Svenskene holder på ledelesen utover i 2.omgang, og leder 29-26 med 10 minutter igjen. Sprøsmålet er om Frankrike kan komme tilbake slik de gjorde mot Frankrike i hovedrunden?

Med 4 minutter igjen, står det 30-32, før Frankrike igjen reduserer til 31-32. Porte pådrar seg deretter et rødt kort og Frankrike må spille 2 av de siste drøye 3 minuttene i undertall, Pellas setter da sitt 7. mål for kvelden og Sverige leder igjen med med to, 31-33.

Som om det ikke var spenning nok med det! Sveriges Lagergren er litt for het på grøten og pådrar seg en utvisning med 2 minutter igjen av kampen, og reduseringen kommer raskt fra Frankrike. Sverige har Gottfridson som drar på med sitt 9.mål på 10 skudd, før Palicka redder med 1 minutter igjen. Palicka som forøvrig har scoret 3 mål i kampen (!)

Frankrikse snapper med 30 sekunder igjen og reduserer, og Sverige gjør nok en feil i påfølgende angrep, med sekunder igjen kan Frankrike sikre ekstraomganger, men der er Palicka!!

Sverige vinner til slutt 33-34 og Glen Solberg, Lukas Sandell og Co er dermed klare for EM-finale, der de møter Spania på søndag!! Vi gratulerer!