Elverum signerer serbisk landslagsspiller! – Elverum

Elverum signerer serbisk landslagsspiller!

Elverum Håndball kan i dag meddele at klubben har signert kontrakt med den serbiske landslagsspilleren Uros Borzas!

Den serbiske venstrebacken har skrevet en 2-årskontrakt med Elverum fra 2022-2024.

Seneste nå i januar har Elverums nyeste signering Uros Borzas bidratt for Serbia i EM, og er et av mange yngre talenter i mesterskapet. Han scoret i alt 4 mål for Serbia i innledende runde, men det er langt ifra den eneste erfaringen Borzas har fra Europa.

I tillegg til å både ha ungarsk og serbisk nasjonalitet, spiller han i dag i Frankrike for Fenix Toulouse Handball i Liqui Moly Starligue. Toulouse lå før EM på en 6. plass i ligaen, 11 poeng bak PSG og 6 poeng bak Nantes.

Det er ikke bare herfra Borzas har plukket opp erfaring. Tidligere har han vært i både Telekom Veszprem og Grundfos Tatabanya i Ungarn. For Tatabanya har det blant annet blitt 28 mål i EHF Cup på to sesonger. De siste to sesongene har han spilt i Toulouse og scoret blant annet 29 mål i EHF European League denne sesongen, og 15 forrige sesong.

I den franske ligaen har Borzas scoret 29 mål denne sesongen, blant annet ble han toppscorer for Toulouse med 8 mål mot Chartres i starten av oktober. Borzas var også toppscorer når Toulouse møte Füchse Berlin i EHF European League, Berlin vant kampen 32-30, men Borzas vartet opp med 7 nettkjenninger for det franske laget.

Spillerfakta:
Alder: 22 (28.07.1999)
Nasjonalitet: Ungarsk og serbisk
Posisjon: Venstre bakspiller
Høyde: 188 cm
Vekt: 93 kg
Tidligere klubber: Veszprém, Tatabánya, Toulouse

Uroz er meget spennende toveis spiller. Er smart i spillet sitt både defensivt og offensivt. En skytter som også har ferdigheter til å bli en god duellspiller, sier Elverumstrener Børge Lund.

Vi har fulgt han over tid i mange kamper for Toulouse i den franske toppserien, og sett han i aksjon for det serbiske landslaget både før og under EM. I tillegg spilte han mye sammen med Dominik Mathe på aldersbestemte landslag for Ungarn, tilføyer Nils Kristian Myhre i Elverum Håndballs sportslige utvalg.

Se Borzas i aksjon her:
https://www.youtube.com/watch?v=RlFu__Z-PGI

Uros Borzas om signeringen

Hvorfor Elverum?

– Elverum er et av de beste stedene å komme til for unge spillere. Jeg liker hvordan Elverum spiller i Champions League, de løper mye, men har samtidig en god taktikk begge veger, sier Borzas.

Uros er fornøyd med prosessen

– Jeg synes prosessen har vært god. Serv i på resultatene Elverum har oppnådd i Champions League og i den norske ligaen, er det helt tydelig at klubben og spillerne her gjør en veldig god jobb, og dette er langt ifra den første sesongen det leveres i Elverum.

Uros mener Elverum er enormt gode på å utvikle spillere

– Jeg startet å følge Elverum på grunn av Dominik Mathé, og så selvfølgelig kampene i EHF Champions League. Elverum er en klubb med en betydelig historie, og er en maskin hva gjelder å skape stjerner av yngre spillere!

Forholdet til Mathe har hatt betydning

– Mathé er en god venn av meg. Vi spilte sammen i Ungarns ungdomslandslag og har kjent hverandre i en 8 års tid. Jeg er veldig glad for å se hvordan han har løftet seg som spiller både offensivt og defensivt i Elverum, med Børge Lund som trener. Han er helt klart blitt en toppspiller, og jeg ønsker han virkelig lykke til videre!

Først Ungarn nå Serbia.

Når jeg var 12 år dro jeg til Ungarn for å gå på skole og spille håndball gjennom kontakt med National Academy. Jeg fikk tilbud om å spille på ungdomslaget til Ungarn, og senere har jeg valgt å gå tilbake til mitt eget land og A-landslaget for Serbia.

Elverum Håndball ønsker Uros Borzas velkommen til Elverum!