Elverum herjet mot skadeskutt Fjellhammer – Elverum

Elverum herjet mot skadeskutt Fjellhammer

Elverum-Fjellhammer 37-19 (17-8)

Det var gjestene fra Lørenskog som startet scoringsballet i årets kronekamp, men etter å ha ledet 1-0 så var det de svarte og hvite som kjapt tok kommandoen i kampen. Elverum gjorde 6 mål på rad, og det var ikke før i det tiende minuttet at Fjellhammer satte sitt andre mål i kampen. Fjellhammer hadde mange spillere ute i kveldens oppgjør, men de kjørte på med de spillerne de hadde tilgjengelige.

Elverum og Mathe satte inn 8-2 etter 12:30 spilt av omgangen. Elverum hadde ganske god kontroll, men Fjellhammer begynte å yppe seg litt etter dette med et godt 7 mot 6 spill som hjemmelaget ikke helt klarte å løse før Børge Lund tok en timeout etter rundt 18 minutter på stillingen 10-5. Orri Thorkelsson viste hvorfor han er toppscoreren til Elverum i serien. Islendingen løp inn mål på mål og hadde hele seks scoringer på den omgangen han fikk spille.

Etter dette var Elverum best inn mot pause. Kasper Lien satte inn 14-5 etter 24 minutter og etter 27 minutter så ledet Elverum for første gang med 10 mål. Fjellhammer spiste inn ett mål til pause og stillingen var 17-8 i det pausesignalet gikk i Terningen Arena.

De første ti minuttene av 2.omgang var Elverum igjen det beste laget. Fra å lede med 9 til pause så økte de fort opp til 23-10 etter at Thomas Solstad satte en ball fra linja. Hamarsingen Sondre Gjerdalen reduserte for bortelaget etter på da han lobbet inn en vakker scoring på en annen Hamarsing, Emil Imsgard.

Sindre Heldal utnyttet seg av at Fjellhammer spilte 7 mot 6 da han satt ballen i det tomme buret etter ca 17 minutter av kampen. Da hadde kampen kommet inn i et sånt spor at den var avgjort og begge lag rullerte masse på laget. Eric Johansson fikk ikke altfor mye spilletid denne kampen. Men han viste frem skuddarmen da han klinket inn 29-16 ledelse til Elverum.

Med 7 minutter igjen av kampen så ledet Elverum 33-17, og da hadde også unge Jacob Moen fått en del verdifulle minutter som playmaker for den suverene seriemesteren. Både han og Erlend Stafset satte sine første mål på det høyeste nivået i dagens kamp. Elverum kunne etter 60 minutter ta med seg en seier på 37-19, og dermed vinne sin 19 strake seier i Eliteserien. Sterk prestasjon av Elverum.

Nå venter Kiel på torsdag, i Håkons Hall. Det blir gøy. HEIA ELVERUM!!!