Joachim Boldsen: – Det har skjedd ting som er mer vanvittige enn en seier over Kiel! – Elverum

Joachim Boldsen: – Det har skjedd ting som er mer vanvittige enn en seier over Kiel!

Under en uke til vi tar imot THW Kiel i Håkons Hall! Den alltid så frimodige danske ekspertkommentatoren Joachim Boldsen gleder seg stort og har sendt oss en liten hilsen i ventetiden!

Håndboldens elitære klasse er gået ind i sin afgørende fase, og man kan nu tillade sig at sætte en streg under, og vurdere plus og minus i forhold til det, som vi har fået lov til at opleve indtil nu. Og jeg advarer allerede på forhånd, at jeg har fuldstændig klare holdninger, og så kan man være enig, og sætte denne tekst i en glasramme derhjemme, eller man kan være uenig, og kaste den i skraldespanden.

Ligegyldigt hvad du gør, så har jeg vundet, da du allerede har læst noget af teksten.

Joachim Boldsen

Lad os starte med det mest skuffende indtil nu i Champions League, og der er faktisk en del at vælge imellem, men fordi THW Kiel er dagens gæst, så skal de have æren af at blive nævnt. THW Kiel er en mastodont i europæisk håndbold, og er vel reelt også i toppen af hierarkiet når det kommer til budget og lønninger, og derfor bliver jeg skuffet, når vi er vidne til så svingende resultater, som det de har leveret.

De ligger på nuværende tidspunkt nummer 4 i gruppe A, og har på ingen måde været overbevisende i deres præstationer. Og det er vel at mærke med 2 af verdens bedste spillere, i form af Sagosen og Landin, på holdkortet. Læg dertil et væld af landsholdsspillere, og så må man tørt konstatere, at en sådan placering absolut ikke er tilfredsstillende.

Joachim Boldsen vet hvordan det er å være på banen i de store kampene, nå ønsker han Elverum lykke til mot Kiel på torsdag!

Næste negative overraskelse i rækken er mastodonterne fra FC. Barcelona, som i juni 2021kunne hæve Champions League trofæet i Lanxess Arena, og udbygge en voldsom stime af sejre i løbet af sæsonen. Nu befinder de sig på 4. Pladsen i gruppe B, og har allerede tabt 8 point i løbet af 10 kampe. Der er virkelig et stort stykke arbejde foran Carlos Ortega og Co. For det er absolut ikke godkendt for Kataloniens stolte håndboldklub.

Sidst men ikke mindst, så er det vel egentlig ikke en overraskelse, men endnu engang skuffende, at Veszprem ikke formår at gøre det bedre, når man tænker på hvilke økonomiske midler, som de har lagt ind i holdet endnu en gang. Måske de skulle forsøge sig med en anden indkøbspolitik end den nuværende, som har skuffet i årevis.

Fælles for alle de negative overraskelser er, at de alle sagtens kan ende op med at stå med det
eftertragtede trofæ i hænderne når det hele skal afgøres i Køln. På den positive front, så kommer jeg ikke udenom to nordiske bidrag. Først og fremmest har Aalborg jo bevist, at det ikke bare var en engangsforestilling, at de gjorde sig gældende i Champions League i sidste sæson, men også i denne kan gøre sig forhåbninger om at kvalificere sig direkte til 1/4 finalerne. Det er fremragende arbejde af en klub, som absolut ikke har samme økonomiske muskler, som de største klubber i Champions League.

Dernæst, og det glæder nok alle mine norske venner, så hver skal eller kan man komme udenom Elverum, som i år har bevist, at de hører til i den europæiske elite. Der er endnu et skridt op til de bedste, men måden man har præsenteret sig på i denne sæsons europæiske kampagne fremtvinger respekt hos alle håndboldinteresserede parter, og viser at man kan komme langt med et hold, som faktisk spiller sammen som et hold. Og selvom det er en holdindsats, så kan jeg ikke lade være med at fremhæve en af de helt store overraskelser, som er en del af Elverums hold.

Joachim Boldsen gleder seg til å se Elverum – THW Kiel med blant andre Sander Sagosen i aksjon.

Tobias Grøndahl har med sin spillestil, og sin tekniske formåen, vist sig frem for alle europæiske storhold, og jeg er overbevist om, selvom han har forlænget sin kontrakt, at han i løbet af en sæson eller to kommer til at vise sine evner på en endnu større adresse i udlandet. Det er ihvertfald hvad jeg forudser, men på den anden side, så havde jeg også forudset, at han ville være en del af den norske trup til EM. Det var han ikke, og det kan man jo så stadig undre sig over, for det er sjældent at man ser en så ung spiller med de evner i Norge.

Til slut vil jeg konstatere, at denne sæsons Champions League er ligeså underholdende, som den er overraskende, og jeg håber at det fortsætter indtil juni, hvor det hele endnu en gang skal afgøres over to dage i Køln. Og overraskelserne kan jo passende køre videre i aften, hvor verdens bedste håndboldspiller,
Sander Sagosen, og hans venner er på besøg.

Hvem ved? Der er jo sket mere vanvittige ting end en Elverum sejr over THW Kiel. Og hvis det
sker, så lover jeg at komme forbi til minimum en CL kamp i Elverum i næste sæson. Måske på vej til Trysil.


/Joachim Boldsen