Taiga’n:-Willkommen in der Håkons hall, unsere neue festung – Elverum

Taiga’n:-Willkommen in der Håkons hall, unsere neue festung

Til vanlig er vår festning Terningen Arena. Det er der vi skaper et solid trykk og sørger for at gutta får en skikkelig hjemmebanefordel. Der har vi så smått begynt å skjønne betydningen av oss på tribunen, som den åttende mann/kvinne. At vi i samlet flokk, og mye attåt samme farge på overdelene, er nokså kraftfullt og effektivt hjelpemiddel. Samlet har vi nok vippet mer enn ett storlag litt av pinnen, med det trykket vi klarer i Terningen.

Denne gangen har vi forflyttet oss til Lillehammer og Håkons hall. En langt større arena enn den gutta og vi er vant med til vanlig. Dette bør ikke være til hinder, for å forsøke gjenskape den fantastiske stemningen fra kampen mot PSG, med 12377 på tribunen. Her er det bare å la seg rive med. ALT som bidrar til liv og røre, er nå tillatt.

Gjestene denne gangen har kanskje ikke tatt Kielfergen til Norge, men kommer som kjent fra
destinasjonen, byen Kiel. Største byen i området Schleswig-Holstein. Kjent for, ja blant annet sitt gode håndballag. Såpass populære i sitt område, at stort sett alle hjemmekampene i
Sparkassen-arena, er utsolgt. Venteliste på sesongkort. Noe å drømme om, som det går an å strekke seg etter.

Det de dog ikke har i Sparkassen Arena, er Taiga’n supporterklubb. Som sammen med sine håndballvenner er viden kjent, innaskjærs som utaskjærs, til å lage topp stemning. Og det skal det vises betydningen av, her i dag! Trinbunekamoen SKAL vi vinne, og gjennom det bidra til at kampen på parketten også går i vår favør. Det er nevnt tidligere, men det som er e klar fanesak for oss i Taiga’n er å støtte laget vårt, uansett. Og det betyr at vi kanskje må opptre litt unorsk, i måten å være på tribunen.

Ikke sikkert vi må klappe så mye, da Kiel entrer banen. Litt høflig klapping kan vi nok tillate oss,
men stoppe der. Kanskje i dag er dagen, da vi stepper litt på utsiden av komfortsonen og slipper oss løs. Ikke for så lenge, nødvendigvis, men 2 ganger 30 bør holde i aften. Vi må ta alle midler i bruke, som kan vippe våre Tyske gjester litt ut av sonen sin. Selv om de stiller med flere av våre landsmenn på laget, så er de fortsatt som motstander å regne.

Og da man ser på spillerstallen trener Filip Jicha i THW Kiel disponerer, så kan man bli skremt av mindre. Kolstad-klare Sagosen med 40 mål, «handballer des jahres» i 2021 Landin med stort sett solid redningsprosent, Duvnjak med 31 nettkjenninger, høyre-ving Ekberg 55 mål, høyre-back Reinkind 39 mål, er noen av de som vi bør se opp for og samtidig legge ekstra vekt på når det gjelder innsats på tribunen.

Litt buing og annet som vi ikke er så vant til, bør vi nok hente frem nå.

Vi er #sammenforelverum