Peder Seierstad: – Hei verdens beste håndballfolk! – Elverum

Peder Seierstad: – Hei verdens beste håndballfolk!

Så var det tid for årets høydepunkt! Selveste THW Kiel er på besøk og skal få bryne seg på Norges suverent
beste håndball lag.

Kiel er det største av det største man kan møte. Regjerende tysk mester og har vunnet Bundesliga 22 ganger. Bundesliga er som Premier League i fotball. Størst interesse, og det jevneste nivået på alle lagene. Bunnlag som Lübbecke kan slå Kiel, noe de faktisk klarte denne sesongen.

Elverum er bedre enn Lübbecke og de er bedre enn flere lag i Bundesliga, så det er klart det kan gå med en seier her i kveld, men da skal alt klaffe! Kiel har verdens stjerner på plasser. Niklas Landin og Sander Sagosen er de to største stjernene og de viktigste spillere for dette laget, og de kan ikke være gode i dag om Elverum skal vinne kampen.

I tillegg til disse to gutta har de Ekberg på H.kant. Tidenes mestskårende spiller i Kiel historien. Det er samme mann som satt den avgjørende straffen for Sverige da de vant EM i janaur. Ved hans side spiller Harald Reinkind som er veldig god for dette laget, slik han var for Norge i januar. En av verdens beste duellspillere skal stanses. Han er nok sammen med Sagosen ekstra tent nå som det er norsk motstander i Norge. Det er dårlig nytt for Elverum om han vil vise seg frem og har dagen…

Jeg kunne selvsagt nevnt hele stallen til Kiel, for det er så mye kvalitet! Men en artig spiller Elverum må se opp for er Miha Zarabec (nr 24). Han er 177 CM, men har et veldig godt skudd fra bakken. Han er helt rå til å skyte i rom og har enormt med snert i skuddet. Han gleder jeg meg til å se live!

Sku`n nevnt Domagoj Duvnjak a? (nr4) Ja, det må jeg faktisk. Verdens beste spiller tilbake i 2013, men fortsatt
en klassespiller! Stor trykk i spillet sitt, og et hardt og godt skudd bak i banen. Også en latterlig god forsvarsspiller.

Kiel er et enormt kollektiv som spiller med mye fysikk. Stort sett alle høye og spekket med muskler. Jeg beskriver de litt som et godstog når jeg kommenterer de. De presser deg tilbake med all sin styrke og nådeløshet. Det virker som de kan trenge seg gjennom alt, bare de holder i gang ballen lenge nok. Ikke alltid så vakkert, men ganske så effektivt!

I forsvar har de flere varianter. Følg med hvis Duvnjak spiller fremme i utgruppert forsvar… Han gjør det veldig vanskelig for motstander å ha flyt i ballen. En attraksjon å se spille forsvar. Men er de uslåelige? NEIN!

Elverum har vist at de kan spille fantastisk håndball denne sesongen. Seieren mot Szeged på bortebane er et bevis på at de har noe på dette nivået å gjøre. Hvis Elverum spiller som de gjorde i den kampen, så kan de spille Kiel dårlige. Men de må nok opp på det nivået. Det kan godt være Elverum også trenger at Kiel under presterer for å ha sjans. På bortebane viste Elverum glimrende takter, spesielt i første omgang. Det var den beste angreps omgangen de har hatt i årets CL. 20-20 til pause var en fest å få kommentere. Korte angrep, stor fart i kontra/ankomst og høy effektivitet på skuddene. Dessverre for Elverum gjaldt det for Kiel også. Til slutt ble det 41-36 til Kiel. 36 mål på bortebane mot Kiel er mest av alle lag denne sesongen, inkludert Bundesliga. Kiel slipper jo egentlig aldri inn så mange mål. Da er det ekstra stas at det er Elverum som gjorde det! Ja, det ble tap, men det er da hvert fall noe å ta med seg fra det tapet, og som kan brukes som inspirasjon til denne kampen.

Elverum er inne i en svak periode i årets CL. 4 tap på rad gjør at det nå er stor spenning i gruppa! Klarer de å ta poeng i denne kampen vil det være en gigantisk bonus. Siste kamp i gruppespillet er borte mot Vardar som jager Elverum på tabellen. Det hadde vært greit magisk å dratt dit uten mulighet for å ryke ut. Skal det skje er det fort et slikt «bonuspoeng» som i dag som skal til.

Herlig med full hall folkens! Lykke til med kampen og forhåpentligvis tidenes håndballminne!