Kjersti Grini: -Ny håndballfest i Håkons hall – Elverum

Kjersti Grini: -Ny håndballfest i Håkons hall

Håkons hall på Lillehammer vil for meg alltid vekke sterke følelser, etter VM-gullet som ble sikret der i 1999. Det var en enorm opplevelse å spille tidenes viktigste kamp foran 12.000 tilskuere. Og jeg tror de fleste 12.000 som var tilstede, husker opplevelsen like livlig som jeg gjør.

Jeg husker også hvor stas det var å få spille Europacupkamp med Bækkelaget mot Hypobank i Gjøvik Fjellhall.

Damehåndball har i over 30 år hatt en spesiell plass hos det norske folk, og jeg er så glad for at gutta har kommet etter! Håndball er en spennende, tøff og givende sport! Spillet går fort, samholdet i laget viktig og man lærer mye om både seg sjøl og andre. Det er plass til alle typer i et håndballag, og man kommer mye tettere på hverandre enn i for eksempel fotball. Kroppskontakt er en stor del av spillet, og det er heldigvis fortsatt ikke greit å filme i håndball.

Jeg tror håndball som arena for unge til å lære om samhold, lagspill, verdier og fair play – er viktigere i dag enn noensinne. I dag fins det mye rart i mange kanaler, uklare forbilder og enda uklarere budskap. I håndball fins det ingen snarveier! Et lag må bygges sten for sten, og spillet krever hard trening og mye terping. Og som i all idrett, kommer oppturene og nedturene i skjønn forening. Begge deler må håndteres sammen, og det gir egenskaper og erfaring som kan brukes på mange arenaer senere i livet.

I dag er jeg glad for å være trener for 16 ambisiøse og hardtarbeidende unggutter på Gjøvik. Og selvfølgelig er vi på plass i Håkons hall for å se Elverums stolthet ta imot Kiel til en durabelig championsleague kamp.

Det er inspirerende å få se de beste i verden på nært hold, og herlig at Elverum viser vei! Jeg drømmer om et herrehåndballmiljø på Gjøvik om få år, og alt starter med drømmer.

Jeg vet det drømmes i garderoben i Håkons hall i dag. Og jeg ønsker begge lag og dommere, men spesielt Elverum – lykke til! La oss lage en ny håndballfest!

Håndballhilsen fra Kjersti