Elverum centimeter unna poeng mot Kiel!! – Elverum
EHF Champions League. Elverum - Kiel i Håkons Hall, Lillehammer.

Elverum centimeter unna poeng mot Kiel!!

Elverum-Kiel 30-31 (15-14)

Det var en fartsfylt på i starten på den 1.omgangen.  Foran en stemningsfullt Håkons hall fikk de se at Elverum spilte propagandahåndball med fart og mye finesse. Eric Johansson tricket inn 4-3 ledelse etter en fantastisk flyver. Etter 12minutter ledet Elverum 7-6 etter at Tobias Grøndahl virkelig viste at han hadde et internasjonalt nivå og at Elverum får mye glede at stortalentet som akkurat har signert ny kontrakt med de svarte og hvite.

De første femten minuttene var ekstremt gode av de helhvite fra de dype skoger. Eric Johansson viste hvorfor han i januar ble europamester med Sverige. Det svenske stjerneskuddet dunket inn en 10-7 ledelse til Elverum, og Elverum hadde mange muligheter til å øke til fire mål, men tyskerne reduserte to ganger. De la også om til 3-2-1 forsvar i denne perioden, ett forsvar som Elverum slet en del mot, og Børge Lund valgte å legge om til 7 mot 6. Elverum ledet 11-10 etter 20 minutter av omgangen.

EHF Champions League. Elverum – Kiel i Håkons Hall, Lillehammer. FOTO: Beate Oma Dahle

Eric Johansson dunket inn 15-12 til Elverum tre minutter før pause i en periode en der Elverum virkelig var magiske. Bakerst reddet Imsgard ball på ball og fremover så var Elverum meget bra. Dessverre var de helhvite litt unøyaktige og dermed kunne Kiel spise inn to mål. Stillingen til pause var 15-14 til Elverum.

Den andre omgangen var det helt tydelig at Kiel skulle opp i både tempo og kvalitet. Bakerst fortsatt Landin storspillet fra første omgang, og den danske målvakten reddet ball på ball i starten av omgangen. Tyskerne snudde kampen raskt, og ledet 19-17 etter fem minutter. Selv om Kiel startet best, så var kampen på ingen måte over.

Elverums svenske juvel, Eric Johansson var kampens store spiller igjen mot Kiel. Gang på gang banket 21-åringen inn ballen bak Landin som til slutt ikke ante hvor han skulle gå i målet til slutt. Johansson utlignet til 22-22 etter ca 10 minutter av omgangen. Men det var også en annen stor spiller som viste seg frem i denne perioden av kampen. Sander Sagosen var også helt enorm i Håkons hall. Og trønderen var mye av grunnen til at Kiel ledet 26-24 litt senere i kampen.

EHF Champions League. Elverum – Kiel i Håkons Hall, Lillehammer. Foto: Beate Oma Dahle

Elverum spilte for uavgjort etter 24 minutter av kampen. Kaptein Thomas Solstad sørget for at lagene var like langt etter et fint innspill av Johansson. Hallen kokte skikkelig og Elverum viste seg fra sin beste side. Den tyske prestisjeklubben måtte legge timeoutkortet med bare 6 minutter igjen.

De siste seks minuttene blir sjukt spennende. Lagene kniver tett om seieren og stillingen er 30-30, da Elverum fikk muligheten i overtall. Elverum klarte ikke å utnytte sine to forsøk, mens Kiel og Zarabec satte inn kampens siste scoring. Dermed var det tyskerne som stakk av med seieren i en enormt morsom kamp. Kampen endte 31-30 til Kiel. Eric Johansson ble toppscorer med 8 mål, mens Sagosen ble Kiels toppscorer med 6 mål.

Takk til alle som fulgte oss! Dette var moro!

EHF Champions League. Elverum – Kiel i Håkons Hall, Lillehammer.Foto: Beate Oma Dahle