Til Aalborg for å jakte CL-poeng! – Elverum

Til Aalborg for å jakte CL-poeng!

På onsdag er det nok en vanskelig kamp for de hvite håndballheltene til Elverum. Denne gangen er det den danske mesteren Aalborg som står på motsatt side. Lagene har møttes en rekke ganger, men det er alltid danskene som har stukket av med seieren. Selv om drengene fra Danmark spilte Champions League-finale i fjor så er det veldig imponerende at de topper gruppe A etter 11 kamper. Med sine 16 poeng er foran franske Montpellier på målforskjell.


For danskene er de norske kantspillerne Sebastian Barthold og Kristian Bjørnsen viktige spillere. Barthold har gjort hele 40 mål i årets sesong, mens Bjørnsen har vært hakket mer giftig med 47 mål i årets EHF Champions Leaugue. De er med det på 3. og 4.plass på toppscorerlisten internt i Aalborg. Mannen som topper denne statistikken er fjorårets åpenbaring i turneringen. Felix Claar har gjort 59 mål foran onsdagens kamp, og er dermed øverst på listen. Vår tidligere høyreback, Lukas Sandell har gjort 52 mål og er den som har scoret nest mest for laget som trenes av Stefan Madsen.

Selv om disse har puttet ballen oftest i mål så er den store stjerna, Aron Palmarsson. Den islandske playmakeren er selve rosinen i pølsa når man ser på Aalborg. Ballkunsteren har dessverre slitt med en del skader den siste perioden, men på sitt beste er han en av de aller beste spillerne i verden. I tillegg til Palmarsson har danskene gode spillere i Nikolaj Lesø, Henrik Møllgaard og Rene Antonsen som alle har vunnet medaljer med det danske landslaget. Og vi har enda ikke nevnt alle de svenske stjernespillerne. Mikael Aggefors og Jesper Nielsen har en rekke landskamper for søta bror, sammen med blant annet Claar og Sandell.


I Elverum er både Dominik Mathe og Simen Holand Pettersen langtidsskadd, men resten av gutta er klare for en tøff oppgave i Danmark på onsdag klokken 18:45. Det er sikkert mange som har gått på et nederlag i Jomfru Anes gade i vinterkveld i Aalborg tidligere, men bortelaget skal legge igjen alt av krefter igjen i Gigantium for at det skal bli med to poeng tilbake igjen til Elverum.

Kampen kan ses på viasat – vi går for to poeng! HEIA ELVERUM!!!