Elverum fikk det tøft mot Aalborg – Elverum

Elverum fikk det tøft mot Aalborg

Aalborg-Elverum 32-27(14-13)

Etter storseieren mot Bækkelaget i helgen, og et knepent tap i storkampen mot THW Kiel, er det nok en gang duket for kamp i EHF Champions League. Denne gangen er det danske Aalborg som står på motsatt banehalvdel, med en gammel kjenning i svenske Lukas Sandell på laget.

Og det spiller ingen rolle om det er Kiel i Håkons Hall, eller fjorårets CL-finalist i Gigantium: Elverum er som alltid like fryktløse. Åpningen av kampen ble en oppvisning i keeperspill av Emil Imsgard, samtidig som hjemmelaget viste hvordan man tetter igjen i forsvar. Imsgard rekker å varte opp med fire redninger før Aalborg får den første nettkjenningen. Da hadde Sindre Heldal allerede scoret to mål for Elverum. Som om ikke det var nok, så kontret den unge bergenseren inn 1-3 til Elverum, etter en teknisk feil fra Aalborg.

Danskene jager Elverum i første del av omgangen, etter at Elverum har briljert med både flyvere fra Grøndahl, samt et par skikkelige susere fra Eric Johansson. På stillingen 5-7 må Stefan Madsen be om time-out, snaut halvveis i første omgang. Og Madsen får god respons fra sine spillerne sine etter praten, og det tar ikke lange tiden før Aalborg er a jour på 8-8.

Det tok lang tid, men Aalborg kom omsider opp i ledelsen i Gigantium. Da var det den islandske stjernespilleren, Aaron Palmarsson som satte inn 10-11.  Så var det Elverum sin tur til jage. Det gjør de helt inn til pause, da det stod 14-13 til pause, etter at Hedberg skyter i målvakt sekunder før slutt.

I andre omgang kommer Aalborg fra startblokkene med et pang. Der hvor hjemmelaget omsetter sjansene til mål, gjør Aggerfors det surt for Elverum-angrepet. En vakker enkeltmannsprestasjon fra Tobias Grøndahl er det eneste målet Elverum gjør de første 5 minuttene, mens Aalborg har rukket å sette fire baller bak Imsgard. Tidligere Elverum-spiller, Lukas Sandell øker ledelsen til 19-14, før Børge Lund ser seg nødt til å legge time-outkortet. Moen-Nilsen svarer direkte, og Elverum er fire bak.

Elverum nektet å la hjemmelaget stikke ordentlig av, og etter 45 minutter var det stadig fire mål som skilte lagene. Men østerdølene sliter med å komme skikkelig innpå danskene, og fem minutter senere har Aalborg økt ledelsen til seks mål. Niclas Fingren rekker å sette inn en scoring i ankomst, før Stefan Madsen ber om en prat med sine spillere. Da er stillingen 28-23 etter 20.35 av andre omgang.

Sett bort fra noen severdige scoringer fra Elverum, noen virkelige flotte redninger fra Thorsten Fries, så blir det ikke noe spennende i de ti siste minuttene. Aalborg kontrollerer til slutt inn til en fortjent seier 5-målsseier: 32-27.

Søndag 27. februar møter vi Nærbø i Eliteserien. Vi sees i Terningen!