Elverum har skrevet kontrakt med Helland Anderson – Elverum

Elverum har skrevet kontrakt med Helland Anderson

Elverum Håndball kan i dag meddele at vi har skrevet kontrakt fram 2022-2025 med den unge fremadstormende høyrebacken Patrick Helland Anderson.

Anderson spiller i dag i førstedivisjonsklubben Follo og er født i 2004.

Han har også vært utenlands allerede og dro som 16-åring til Danmark og GOG. Nå er han tilbake i Follo før han til sommeren tren inn i Elverumstroppen.

Han har ikke bare erfaring fra Danmark, men også vært delaktig i for yngre landslag her i Norge hvor han blant annet har bidrat godt for de norske U-gutta.

Spillerfakta:
Navn: Patrick Helland Anderson
Nasjonalitet: Norge
Posisjon: Høyre bakspiller
Født: 08.12.2004
Vekt: 80kg
Høyde: 192cm
Tidligere klubber: Ski, Follo, GOG

Vi har tatt en liten prat med Elverum nye høyreback:

Du hadde tilbud fra veldig mange klubber. Hvorfor valgte du Elverum?

Jeg valgte Elverum fordi det er en ekstremt profesjonell klubb med veldig god idretts- og prestasjonskultur. Jeg tror også Elverum vil legge svært godt til rette for meg og min utvikling, noe som var veldig viktig for meg under valg av klubb. Både spillergruppen, trenerteamet, støtteapparatet og helsepersonellet er proft, og jeg gleder meg veldig til å komme til en såpass målrettet klubb med store ambisjoner. Så må jeg også si at jeg gleder skikkelig til å spille med Taigan i ryggen!

Hvordan har prosessen med Elverum vært?

Prosessen med Elverum har vært veldig bra. Elverum ga med god tid til å utføre det beste valget, og la veldig godt til rette for at dette skulle bli best mulig for meg. Elverum har også lagt opp til at jeg både kan bo og satse for fullt på håndballen, men også fullføre siste skoleåret mitt på Wang – noe jeg setter veldig pris på!

Hvordan kjenner du Elverum fra før?

Elverum har så lenge jeg kan huske vært det stabilt beste laget i Norsk eliteserie. Klubben har også utviklet seg til å bli en klubb som ypper seg, og til og med tar poeng fra de aller beste klubbene i verden. Det har også vært flere kjenninger av meg som selv har spilt i klubben, som alle har snakket godt om Elverum.

Hva er dine beste kvaliteter som spiller?

Mine beste kvaliteter som håndballspiller må nok bli gode tekniske ferdigheter, blikk og forståelse for spillet, evnen til å gjøre lagspillere gode og at jeg er uforutsigbar i valg av skudd og duellspill.

Hva drømmer du om å oppnå som håndballspiller?

Mine aller største drømmer er å få spille OL med Norge, Final 4 for klubblag og bli blandt de aller beste spillerne i verden.

Vi ønsker Patrick helland Anderson velkommen til Elverum Håndball