EHF har bestemt seg: -Slik går Elverum videre! – Elverum

EHF har bestemt seg: -Slik går Elverum videre!

Skjebne-kveld for Elverum i EHF Champions League!

Elverum skal onsdag spille sin siste kamp i gruppespillet i EHF Champions League, og det er hviler en stor spenning over siste runde i Elverums gruppe.

Det skapte ekstra spenning i avslutningen av gruppespillet at hviterussiske Meshkov Brest ble kastet ut av turneringer etter krigen i Ukraina. Det var lenge usikkert hvorvidt poengene fra denne sesongen mot det hviterussiske laget skulle telle i totalen på tabellen, eller om det fortsatt var en åpning for at de kunne komme tilbake, at resterende kamper ble trukket eller om de gikk på walk over.

EHF har nå tatt en beslutning som gir klare spilleregler før siste runde i gruppespillet:

Poengene fra kampene mot Meshkov Brest blir stående i tabellen, de 2 kampene som gjensto på terminlista til Brest blir satt i walk over. Det betyr at kampen setter i 10-0 til det som skulle vært motstanderlaget, samt at motstanderen da får de 2 poengene for seier på walk over.

Det betyr kort og greit:

Kiel får 10-0 og 2 poeng i sin kamp mot Brest, mens Vardar gjør det samme.

Det gir følgende tabell før siste runde spiller onsdag og torsdag denne uka:

Elverums siste kamp går borte mot HC Vardar 1961 onsdag 20:45. Det blir en skikkelig battalje i Nord-makedonia. Vardar og Skopje er kjent for å være en real heksegryte å spille i og Elverumsgutta er klare for en brutal fight om 2 viktige poeng.

Hvor viktige poeng Elverum jakter blir klart i en av kampene som går tidligere onsdag kveld. For Elverum må holde Zagreb bak seg på tabellen for å for første gang i historien avansere videre fra gruppespillet i EHF Champions League.

Elverum og Zagreb står før siste runde helt likt på tabellen med 8 poeng, med en slikt stilling vil Elverum gå videre til fordel for Zagreb, siend Elverum har Zagreb på innbyrdes.

Zagreb møter ingen ringere enn Aalborg i siste runde og har dermed alt å spille for, deres eneste mulighet til å avansere til fordel for Elverum er å ta poeng mot danskene!

Dermed er oppgjøret mellom Zagreb og Aalborg også potensielt veldig avgjørende for Elverum. Tar Zagreb poeng, må Elverum ta minst like mange poeng mot Vardar. Taper Zagreb er Elverum sikret avansement allerede før de møter Vardar i Makedonia!

Aalborg har i likhet med Vardar ingen som kan ta de igjen. De har Szeged på innbyrdes og vil være sikret en 2.plass og direkteplass til kvartfinalen uansett resultat, de vil derimot gå forbi Kiel og ta 1.plassen ved seier, mens de ved en uavgjort vil ende på 2.plass, da Kiel vil gå forbi ved poenglikhet på innbyrdes oppgjør.

Der er bare å dra på seg selen og spenne seg fast, for den siste runden i EHF Champions League avgjør Elverums CL-skjebne!

Aalborg -Zagreb 18:45 på Viaplay

Vardar -Elverum 20:45 på Viasport 1 og Viaplay

Heia ELVERUM!!!