Jevnt da Elverum slo Runar i Terningen – Elverum

Jevnt da Elverum slo Runar i Terningen

Elverum-Runar 27-25(13-11)

Etter seks minutter hadde Elverum maks uttelling med 3–0 ledelse, og det var på mange måter en drømmestart. Bakerst hadde Torstein Fries reddet alle forsøkene til Runar-spillerne, og Elverum hadde brukt sjansene sine godt offensivt.  Men Runar kom kjapt tilbake igjen i kampen. Med tre raske reduseringer fra bortelaget gjorde at det sto 4–3 etter de 10 første minuttene, før Runar utliknet til 4–4 etter at Christoffer Rambo, scoret fra sjumetersmerket. Mot Thorsten Fries.

Etter dette tok Runar litt over kampen. Martin Lindell og Rambo viste frem sitt tunge skudd, og det var gjestene som ledet 7-4 etter

Men Rambo ville det annerledes, og var sikker nok en gang fra sjumetersmerke, og Elverum måtte virkelig gire om på stillingen 4–7 etter ca 15 minutter av første omgang. Det gjorde de, også. Etter to raske scoringer fra Tobias Grøndahl, og en fra Orri Thorkelsson var lagene like langt. Lagene fulgte hverandre tett resten av omgangen, der Rambo rakk å score sitt fjerde og femte mål for omgangen, før det sto 13–11 til Elverum da dommeren blåste i fløyta for pause i Terningen Arena.

2. omgang startet i et stort tempo. Etter bare 10 sekunder av andre omgang dunket Lindell inn en redusering til Runar, men så ville ikke Elverum være noe dårligere, med tre raske scoringer ved Solstad, Grøndahl og Hedberg, og skaffet seg med det en luke tidlig i andre omgang med stillingen 16–12. Selv om Elverum fikk en liten ledelse så ga ikke gjestene opp. Oppgjøret svingte veldig med gode prestasjoner av keeperne, og fem minutter ut i andre omgang var det Runar som skulle score tre raske mål, med et nytt Solstad-mål imellom til 17–16.

Begge lag dunket så inn mål etter mål, og det var ikke noe å si på underholdningen i for de frammøtte i Terningen Arena.Etter 19 minutters spill ledet Elverum 22–20 da Elverum igjen tok en timeout. Bortelaget kom ett mål nærmere da Tobias Glemming scoret fra høyrekanten, før Endre Langaas ga Elverum tomålsledelse igjen fra streken.

Kampen ble spennende og på stillingen 24–23 fikk Endre Langaas 2-minutter, noe Runar og kampens store målscorer Rambo benyttet seg godt av. Rambo scoret sitt sjuende mål med et skudd fra egen banehalvdel, da bortelaget utliknet til 24–24 med snaue fem minutter igjen av kampen. Var det virkelig ikke gitt at seiersvante elverumsinger skulle ta begge poengene denne kvelden.

Men sarpingen, Kasper Thorsen Lien sendte Elverum opp i ledelsen igjen minuttet senere med en kontring, før skjervøymannen,  Stig-Tore Moen Nilsen sikret tomålsledelse. Da trudde nok mange i hallen at Elverum skulle ta poengene, men da dukket jo Rambo opp igjen. Med sin tiende scoring sørget han for at stillingen var 26-25 med under to minutter igjen å spille.

45 sekunder før slutttok Runar-trener Leif Gautestad sin siste timeout. Men Tobias Glemming fikk muligheten, men skuddet ble reddet strålende av Emil Imsgard. På kontringen var Kasper Thorsen Lien sikker, og sikret Elverum sin 23 seier i serien med 27–25.

Elverum har nå 23 strake seire i serien. Takk til alle som fulgte kampen. HEIA ELVERUM!!