Fortsatt ubeseiret etter seier mot ØIF Arendal – Elverum

Fortsatt ubeseiret etter seier mot ØIF Arendal

Arendal-Elverum 25-30 (15-13)

Det var jevnt i Sør-Amfi fra start i kampen. Elverum klarte ikke helt å løse 5-1 forsvaret til hjemmelaget, og Arendal ledet 4-2 etter 7 minutter. Christopher Hedberg sørget for at de svarte og hvite bare var målet bak etter 8 minutter da han brukte begge stolpene før ballen snek seg så vidt over målstreken. Svensken sørget også for at lagene var like langt etter 10 minutter av kampen.

Elverum klarte ikke å sette forsvarsspillet, og da fikk de heller ikke nok redninger av Emil Imsgard i målet. Etter 15 minutter av omgangen var stillingen 9-8 til Arendal etter at veteranen Sondre Paulsen hadde gjort et fint mål for hjemmelaget. Elverum gjorde ikke noe god 1.omgang i Arendal, og det var hjemmelaget som hadde kommandoen i store deler av den 1.omgangen. Olaf Hoffstad sørget for at Arendal ledet 13-11 med fem minutter til pause.

Elverum spiste raskt inn de to målene til Arendal i 2.omgang, men Arendal gikk tilbake igjen i ledelsen da William Fiala satte inn 17-16 i overtall etter 6 minutter av 2.omgang. Elverum ledet for første gang i kampen etter 8 minutter. Landslagsspilleren Endre Langaas sørget for dette. Minuttet etterpå sørget Sindre Heldal for at Elverum ledet 19-17 i Sør Amfi.

Stig Tore Moen Nilsen økte med ytterligere ett mål før Arendal måtte ta en timeout etter 10:25 spill. Elverum hadde en veldig god periode, og det var tydelig at spillerne var tente og at de hadde lyst til å gjøre en fin figur i Arendal denne kvelden. Selv med fire sentrale spillere ute så var det en gjeng som virkelig kjempet med nebb og klør denne ettermiddagen. Børge Lund rullerte også en del på laget, vel vitende om at det det kom til å bli jevnt helt inn.

Kampen var inne i et spor der Elverum og Arendal byttet på å score mål. Med 10 minutter igjen å spille ledet Elverum 25-22 før Grøndahl skulle frem til straffemerket. Unggutten var like sikker som alltid, og Elverum ledet med fire mål før kampen skulle inn i sluttfasen. Bortelaget ledet 27-22 etter 23 minutter. Etter dette var det Elverum som var best, og kampen var på mange måter avgjort. Selv om Fiala sørget for Arendals 23.scoring etter 27 minutter, så hadde Elverum hele 29 på dette tidspunktet. Elverum vant tilslutt 30-25.

Elverum tok en timeout, men det var Arendal som satte inn de to neste målene i kampen. Minuttet før pause så ledet hjemmelaget 15-12 etter at Tobias Grøndahl reduserte. Elverum og nevnte Grøndahl sørget for at Elverum fikk et straffekast og en sjumeter i siste sekund. Den straffen satte han selv sikkert i mål. Arendal ledet 15-13 til pause, i en kamp der Elverum manglet Eric Johansson, Dominik Mathe, Simen Holand Pettersen og målvakt Thorsten Fries.

Toppscorer for Elverum var Niclas Fingren og Stig Tore Moen Nilsen med 7 mål hver. William Fiala ble toppscorer med 9 mål for Arendal.

Nå venter PSG i Terningen Arena på onsdag! HEIA ELVERUM!!!