Ole Erevik: -Det er bare å løfte på hatten! – Elverum

Ole Erevik: -Det er bare å løfte på hatten!

Vi har tatt en prat med Ole Erevik før onsdagens storkamp i Terningen!

Vi har tatt en liten prat med Ole Erevik foran hjemmekampen med PSG i Terningen Arena!

Elverum har kvalifisert seg for play-off i CL for første gang. Hva tenker du er nøkkelen bak
suksessen?

Ikke sikker på om det finnes kun én nøkkel. Tror det er flere årsaker bak suksessen. Et kontinuerlig arbeid over flere år, hvor det hver eneste sesong blir tatt steg, kommer nå til uttrykk via en playoff- plass i CL. Dyktige trenere over flere sesonger, gode og veloverveide rekrutteringer, et støttende nær- og lokalmiljø og god organisering/drift av klubben tror jeg er noen av grunnene.

Ikke bare har Elverum avansert til Play-off, det har også skjedd gjennom den hardeste gruppa etter at EHF snevret inn turneringen. Hvordan vil du beskrive prestasjonen til Elverum?

Vanskelig å sammenligne grupper, synes jeg. Men det er ikke vanskelig å la seg imponere over at EHH er blant de 12 beste lagene i årets CL. Det er noe som gir gjenklang i Europa, og det er bare å løfte på hatten. Hadde du spurt meg for noen sesonger siden om Elverum ville være topp-12 i CL i sesongen 2021/22, så hadde jeg aldri kunne si ja!

Elverum står nå foran en skikkelig storkamp i Terningen Arena når de tar imot PSG. Hva tenker du om de to lagene som møtes i playoffen?

Det er nok vanskelig å gi EHH favorittstempelet over to kamper. Men hjemme i Terningen Arena tror jeg det er muligheter. Laget har vist ved flere anledninger at de kan matche de aller beste på gode dager. Hvis Elverum rammer 100 %, og nøkkelspillere har dagen, mot et PSG som (kanskje) kommer med litt fransk småarroganse, da tror jeg Elverum kan slå PSG.

Har Elverum noen mulighet til å ta enda et steg i årets Champions League og få seg en plass i
kvartfinalen?

Mulighetene er der alltid, så lenge man deltar. Men realistisk sett så blir det nok meget vanskelig. Med en topp, topp hjemmekamp kan Elverum få med seg et resultat (kanskje også en seier), men jeg tror dessverre at PSG er for sterke over to kamper. But prove me wrong, det hadde vært fantastisk kult!

Du har fulgt Elverums reise i Champions League fra utsiden. Hadde du når Elverum kvalifiserte seg i 2015, trodd at norsk håndball skulle ta en slik posisjon i europeisk håndball?

Kort svar, og som jeg var inne på i et av de tidligere svarene: Nei, det hadde jeg ikke.Verken i 2015 eller i 2018, for den del!