I kveld tar vi imot PSG! – Elverum
Elverum Håndball - HC PPD Zagreb, Terningen Arena, Champions League

I kveld tar vi imot PSG!

Den største kampen i klubbens historie!

På onsdag kommer den franske storklubben PSG på besøk i Terningen Arena for å møte Elverum i klubbens største kamp igjennom tidene. Laget har tidligere møtt veldig mange gode lag i Champions League, men denne gangen skal de spille åttendelsfinale etter å ha kvalifisert seg gjennom 14 kamper. Elverum har imponert med godt og temposterkt spill, og endte på 6.plass i sin pulje. PSG på sin side har en masse stjerner og havnet på 3.plass i sin pulje. I oppgjøret mot Elverum mangler deres store stjerne, Mikkel Hansen som dessverre har fått blodpropp.

PSG har ambisjoner om å vinne hele turneringen, og det er mye av grunnen til den enorme satsingen som de gjør. Laget består av en rekke internasjonale stjerner og det er dobbelt dekning på alle plasser. Selv om spillere som Mikkel Hansen og Elomandi Prandi er ute med skader, så har de spillere som er like gode som kommer inn. En spiller som Luc Steins har gitt det franske laget etterlengtet tempo, og er motoren i laget. Rollen hans er å sette opp Kristopans, Remili og de andre store stjerne rundt seg. På kantene har de eminente Sole og på motsatt side har de blant annet Keita. På linjen har de blant annet franske landslagsspilleren Luka Karabatic. Om man skal trekke frem to spillere i morgen, så ville man anbefalt å se på følgende:


Nikola Karabatic.

Tidenes beste håndballspiller er den komplette bakspilleren Nikola Karabatic. Etter han hadde noen år der han ikke var helt på topp, så har den franske håndballkongen funnet tilbake igjen til det nivået som han er mest kjent for. Med sin gode fysikk og vinnervilje har han vunnet alt som er å vinne på en håndballbane. Karabatic er 37 år gammel, og dette er en av hans siste muligheter til å vinne Champions League med PSG, men da må altså Elverum slås over to kamper for at drømmen fortsatt skal leve.

Nedim Remili.

Den franske høyrebacken har virkelig hatt en god sesong i årets Champions League. Med sine 55 mål er det kun Mikkel Hansen som har puttet mer mål denne sesongen. Dette er hans siste sesong i den franske hovedstaden. Remili skal videre til polske Kielce etter sesongen. Remili har vært i klubben siden 2016/17 sesongen og er med det en av veteranene i laget. Han har også vært med å vinne en del med det franske landslaget til nå i karrieren.

I Elverum er det litt skader, men man håper i det lengste at Eric Johansson og Thorsten Fries skal bli klar til kamp. Dominik Mathe og Simen Holand Pettersen er definitivt ute av kampen. For Elverum kan man følge nøye med på følgende tre spillere:

Emil Kheri Imsgard

Målvakten som har spilt i Elverum fra han var 15 år har endelig tatt plassen sin som første målvakt for laget i hans hjerte. Imsgard har hatt en rekke gode kamper i årets sesong, og har med det også spilt seg inn i landslagsvarmen til Norge. Med sin fantastiske utstråling er Hamarsingen en publikumsyndling i Terningen Arena. Emil har vært med i Elverum i mange år, ses fortsatt på som ett keepertalent med sine 24 år.

Tobias Grøndahl.

Snakk om å levere varene i sin første sesong der han er tiltenkt enormt med ansvar. Den tidligere Haslumspilleren forlot gutterommet i Bærum for å følge håndballdrømmen da han var 18 år. Etter noen år som annen fiolin i Elverum har han til de grader vist seg frem på den aller største scenen i årets sesong. Med sine 73 scoringer er han på 7.plass på toppscorerlista før lagene går inn i sluttspillet og kampen om Final Four. Skal Elverum gå videre må Grøndahl levere som han har gjort til nå.

Eric Johansson.

Om ikke Elverum går videre så er siste gang man ser det svenske supertalentet spille Champions League for Elverum i Terningen Arena. Svensken har etter bare en sesong i Elverum allerede tatt steget til den tyske storheten THW Kiel fra og med neste sesong. Johansson har 65 mål i årets Champions League, og han er en av spillerne som må spille på sitt aller høyeste nivå om Elverum skal ha en mulighet mot det franske storlaget.

Kampen har avkast 18:45 og det blir en historisk kamp som utspiller seg i Terningen Arena, i lille Elverum. Vi går selvsagt for seier! HEIA ELVERUM!