Uavgjort på magisk aften mot PSG! – Elverum

Uavgjort på magisk aften mot PSG!

Elverum -PSG 30-30 (13-15)

For en kamp det ble i Terningen Arena denne kvelden. Elverum gikk ut i den historiske kampen mot PSG blottet for respekt for det franske storlaget. Lagene var jevne i starten, men det var PSG som tok en liten kommando i kampen selv om Endre Langaas gjorde alt han kunne for at Elverum skulle holde følge med franskmennene. Etter kvarteret spilt var stillingen 7-7 etter at Elverum spiste inn de målene som PSG ledet med innledningsvis.

Elverum hadde god kontroll på de fleste hos PSG, men den polske linjespilleren Kamil Syprzak fikk herje nokså fritt denne kvelden. Han sørget for at gjestene fikk en liten ledelse på den norske seriemesteren. Selv om han er hele 206 høy, var han veldig bevegelig og fikk ta straffene til PSG i Mikkel Hansens skadefravær. På det meste ledet PSG med 4 mål i førsteomgang.

Heldigvis for hjemmelaget så er troen på at de kan flytte fjell til stede. Svenske Eric Johansson banket inn noen baller og Stig Tore Moen Nilsen meldte seg også på. Elverum gikk fra å ligge under 8-12 til å kunne være målet bak på 12-13. I den perioden våknet også Terningen Arena virkelige til liv. I takt med de gode prestasjonene steg også stemningen opp mot nye høyder. Inn mot pause var et temposterkt bortelag hakket bedre enn vertene og PSG ledet 15-13 etter 30 minutter i Terningen Arena.

Starten på den andre omgangen var på ingen måte god for de hvitkledde fra Østerdalen. Franskmennene hadde virkelig hatt en god pauseprat, og anført av linjespiller Syprzak så økte de ledelsen. Fra å lede med to mål, gikk de nå opp i en ledelse på hele fem mål. Og da trodde alle, bortsett fra Elverums spillerne at PSG skulle ta seieren denne kvelden. Men anført av en strålende Thomas Solstad, som også lagde ni mål i kampen, så kom Elverum tilbake. I tillegg hadde landslagsmålvakten Emil Imsgard noen veldig viktige redninger.

Elverum kjempet seg godt inn i det, og det var jevnt i store deler av 2.omgang også. Elverum gikk for første gang opp i ledelsen etter 52 minutter av historiske oppgjøret som ble spilt foran et fullsatt Terningen Arena denne kvelden. Det var selvsagt kaptein Thomas Solstad som sørget for at taket lettet i hallen. Mange begynte å drømme om store ting kunne skje denne kvelden, og Elverum og PSG kjempet alt de kunne for å få best mulig utgangspunkt foran returoppgjøret som spilles den første torsdagen i april.

De siste åtte minuttene ble et rotterace der Elverum for alvor beviste at de ikke har tenkt å være læregutter uansett hvilken motstander det er snakk om. Både Tobias Grøndahl og Johansson satte en ball hver, men de blåkledde fra Paris holdt tritt med Elverum. Da det kun var igjen ett minutt sørget lynraske Luc Steins for at franskmennene kunne juble for ledelse, men innerst inne visste de nok at Elverum kom til å slå tilbake. Som mange ganger tidligere gjorde Elverum nettopp dette. Eric Johansson dunket inn kveldens siste mål, og dermed endte det 30-30 i Terningen Arena. Det var hans sjuende mål for kvelden. Også svensken leverte en stor kamp, men det var Solstad som fortjent ble kåret til banens beste spiller denne kvelden.

Nå venter hjemlig serie mot KRS, før Elverum nok en gang skal måle krefter med PSG. Med seier vil Elverum ta seg videre i Champions League. I utgangspunktet noe som ikke skal være mulig, men vi vet at de helhvite fra Elverum er skapt for å flytte fjell. Takk til alle som fulgte denne historiske kampen! HEIA ELVERUM!!!