Elverum giret opp og vant på hjemmebane! – Elverum

Elverum giret opp og vant på hjemmebane!

Elverum - Kristiansand 38-33 (16-19)

Søndag tok Elverum imot Kristiansand i Terningen Arena, og det startet jevnt mot Sørlendingene. Elverum satte kampens første scoring, før Kristiansand utlignet, og slik gikk det også i de påfølgende angrepene.

Etter 5 spilte minutter sto det 3-4 til Kristiansand, før sørlendingene igjen økte ledelsen til 3-5, og 3-6 på kontring og det var Kristiansand som hadde tatt føringen i oppgjøret. Tobias Grøndahl reduserer til 4-6 på straffe, før han gjør det samme igjen og stillingen er 5-6 i det 9 minutter er spilt.

Elvruem reduserer til 7-8 etter 12 minutter og kampens første utvisning går samtidig til Kristiansand, det blir derimot ingen mål på Elverum under utvisningen, mens Kristiansand settet 7-9, og kort tid etterpå igjen er tilbake i en tremålsledelse 7-10 også 7-11. Da tar Børge Lund timeout! Palsson og Johannson kommer inn for å forsøke å finne nøkkelen mot sørlendingene.

Elverum forsetter å slurve bort mulighetene, mens Kristiansand får alt til å stemme, etter 25 minutter leder sørlendingene 10-17, før Elverum reduserer til 11-17. Med knappe 5 minutter igjen er det Kristiansand som nå ber om en timeout.

Elverum får redusert noe til pause, og lagene går i garderoben på 16-19.

Det er en helt annen energi når Elverum kommer tilbake på banen, Børge Lund har gjort justeringer og satt Solstad inn i forsvar, samt bytte Thorkelsson og Hedberg med Lien og Heldal.

Bare minutter ut i omgangen er Elverum kun ett mål bak, men Kristiansand henter raskt opp igjen sin tremålsledesle og leder 22-19 etter drøye 5 minutter.

Kristiansand får en utvisning for behandlingen av Grøndahl, og etter 43 minutter kan Elverum og Kasper Lien endelig utligne igjen! Og minutter senere banker Aron Palsson inn 28-27 ledelse til Elverum, og Kristiansand tar timout.

Elverum leder an kampen, men Kristiansand henger fortsatt godt med, etter 52 minutter tar Lund timeout på stillingen 32-30. Det er det som skal til for Elverum og på 4 minutter har Elverum økt til 36-31 før Johannson banker inne 37-31 med 2 minutter igjen av kampen.

Grøndahl setter kampens siste scoring og Elverum vinner til slutt 38-33 og står dermed med 25 seiere på 25 kamper! Nå gjenstår kun Drammen i årets seriespill, men før den tid venter PSG på bortebane i Frankrike på torsdag!

Josip Vidovic blir Elverums bestemann i kveld!

Kampfakta:

Mål Elverum: Vidovic (9), Johansson(7), Grøndahl (6), Fingren(4), Heldal (4), Palsson(2), Thorkelsson(2), Lien(1), Hedberg(1)

Toppscorer Kristiansand: Victor Skillhammar(12)