Optimisme som skaper drømmer! – Elverum

Optimisme som skaper drømmer!

For en 7-8 år siden spurte en fremoverlent svenske med navn Kalle Björkman om undertegnede kunne tenke seg å bli en del av Elverum Håndballs WEB-team, som engasjert Elverumssupporter med et stort hjerte for klubben var det selvfølgelig umulig å si nei, Kalle er ikke den typen som gir seg med det første som vi alle vet.

Siden har jeg fått være med å dekke alt fra Cup-kamper mot Lillehammer til Champions League-kamper i Håkons Hall, nå venter Elverums største kamp gjennom tidene, mot alle odds vil mange si.

Når Elverum forrige uke la det eminente grunnlaget med 30-30 og uavgjort mot PSG på hjemmebane, beviste en hel Håndballby at ingenting er umulig. Det er et resultat som på ingen måte har kommet av seg selv, det er bygget på langsiktig jobbing fra en organisasjon som i samarbeid med frivilligheten har tatt nye steg hver eneste dag!

Etter å ha blitt litt varm i trøya har jeg ofte spøkt litt med Kalle om det vel bare er å fikse seg billetter til Final4, for dit kommer jo vi. Vel vitende om at det er rimelig optimistisk har det også vært et underliggende alvor i det. Rent håndballfaglig stiller nok undertegnede godt under de fleste i WEB-teamet hva gjelder både kunnskap og realistiske tanker, litt befriende for min del som kan leve ut optimismen og ikke legge så alt for mye vekt på vedtatte sannheter.

En ting har jeg lært gjennom noen år tett på klubben, og det er at vedtatte sannheter er til for å omskrives og at optimisme kan være med på å oppfylle de villeste drømmene!

Jeg husker fortsatt tilbake til midten av 2000-tallet når bare det å spille jevnt med lag som Runar og Drammen var en bragd, men sammen har vi kast for kast nådd nye milepæler. Ikke for å undergrave Runar og Drammen, det er fortsatt to krevende lag å møte, og seier mot dem smaker fortsatt like godt som på midten av 2000-tallet.

Siden har vi stått til halsen i både økonomiske utfordringer og hard vind i håndball-Norge, men vi har neimen ikke gitt oss av den grunn. Vi har lent oss fremover, turt tenke nytt og satt oss optimisitiske mål!

Ja, både klubber og eksperter har ledd av oss og undervurdert oss, men vi har stått i det. Når oppgavene har blitt stemplet som umulige har vi snudd oss fremover og sagt: La oss gi det en sjanse!

Vi har gått på smeller, men hva så? Du må tørre tenke litt stort skal du oppnå noe har jeg lært av blant annet en velkjent Kalle Björkman.

Elverum har satt norsk håndball på europa-kartet! Sammen har vi skapt et produkt som slåss helt der opp i toppen, mot storlag som Kiel, PSG, Barcelona og mange flere. Vi har utfordret sannhetene, vi har nådd nye milepæler og vi har aldri gitt oss! Torsdag venter PSG på bortebane i 1/8-finalen i EHF Champions League, nærmere mitt svært så optimisiske mål om Final4 har vi aldri vært, og selv om vi sånn realistisk sett ligger an til å få en real omgang med juling i Frankrike, så er jeg ganske sikker på at den reisen vi har vært med på de siste årene har skapt et snev av optimisme hos selv de mest kritiske håndballekspertene.

Vi tok lille Elverum til seriegull, vi i tok lille Elverum til Europa, vi tok lille Elverum til Champions League, vi tok lille Elverum til en plass i det nye Champions League, nå har vi tatt lille Elverum til en 1/8-finale i EHF Champions League. Vi kan gjerne fortsette å være lille Elverum, for vi vet at vi har store hjerter, stor optimisme og ikke minst et stort frivillig engasjement, det kan ingen ta fra oss!

Torsdag skal våre alles kjære Elverumsspiller, kledd i svart og hvitt sikte mot det umulige igjen! Når vi står sammen for Elverum, kan selv det største franske laget bli smågutter i egen manesje! Det er ikke sikkert det går, men tenk at optimismen i det hele tatt har tatt oss hit!

God kamp! Sammen bygger vi laget, #SammenForElverum

/Magnus Stenseth, stolt optimistisk Elverumssupporter!