Tap i siste seriekamp mot Drammen – Elverum

Tap i siste seriekamp mot Drammen

Elverum-Drammen 26-30 (10-14)

Rett fra Paris og til kamp i Terningen mot serietoer ble en tøff affære for et seiersvant hjemmelag. Bortelaget gikk rett i strupen på Elverum og ledet tidlig 2-0, men Elverum klarte å svare greit på dette. Etter 10 minutter så ledet DHK 6-2 etter at det var en rekke tekniske feil fra Elverum. Begge lag hadde en unormal høy avblåsning på brøytsituasjoner denne kvelden, og kampen var litt preget av dette.

Da klokken nærmet seg halvspilt skjønte Børge Lund at timeout var det eneste som nyttet. Da hadde Elverum stanget og stanget mot et DHK som spilte veldig godt defensivt. Eric Johansson hadde ikke dagen i første omgang, og det fløt ikke helt med han, Grøndahl og Vidovic i bakspillerrekken. For DHK kom toppscorer Vildalen innpå banen og banket inn ball etter ball bak en Emil Imsgard som slet med å komme ordentlig i gang. Etter 18:30 spilt var stillingen 10-5 til bortelaget.

Tobias grøndahl tok ansvar i denne perioden av kampen, etter 23 min reduserte han til 8-11 etter et fantastisk lamgskudd. Minuttet etterpå var Elverum bare to mål bak etter Solstad satte sin andre scoring i kampen. Men det var gjestene som var det beste laget inn mot pause. Kristian Kjellings gutter ledet 14-10 til pause. Elverum hadde ikke en god første omgang, og slet litt med kontraspillet til gjestene.

Det var tydelig at Elverum hadde bestemt seg for å gjøre en bedre 2.omgang. Imsgard fikk noen redninger og Elverum spiste inn ett mål ganske kjapt, men drammenserne klarte og utlignet trykket som kom fra hjemmelaget. Etter bare 6 minutter hadde de blåkledde økt til 6 måls ledelse. I en periode var de også oppe i sju mål, men etter 12 minutter av omgangen var stillingen 10-15 etter at Sindre Heldal satte et straffekast sikkert i mål. Elverum trodde kanskje de skulle inn igjen i kampen på dette tidspunktet, men da svarte Espen Våg og hans lagkamerater med to kjappe scoringer.

Kveldens mann og toppscorer for bortelaget var Herman Vildalen. Med sine sju scoringer var han en konstant trussel for Elverum. Han traff på nesten alt han foretok seg og det var tydelig at han var den mestscorende i ligaen med sånne prestasjoner. 15 min ut i oppgjøret var DHK foran med seks mål og det var de også 10 minutter før slutt. DHK hadde god kontroll med 26-20 med ti minutter igjen. DHK økte til det meste med 9 mål mot et Elverum som virkelige fikk passet sitt påskrevet denne kvelden. Etter en ålreit avslutning på kampen ble det «bare» 6 målstap til Elverum denne kampen. Dette viser at Elverum må opp og at det sluttspillet blir utrolig kult å følge med på.

Takk til alle som fulgte oss denne kampen, og denne sesongen. Vi gleder oss til å kjempe om sluttspillgull og NM-tittel.