Dette er Bækkelaget – Elverum

Dette er Bækkelaget

I Elverum by har vi nå begynt å se de sikreste vårtegn: snøen er smeltet, solen titter frem, og Elverum sine håndballhelter er klar til å kaste i gang sluttspillet. Når sluttspillet kastes i gang så er det drøyt to uker siden siste seriekamp, og vi vil tro at både laget og publikum er sulteforet på god håndball. Ettersom Elverum stod med gullmedaljen rundt halsen da Eliteserien var avsluttet, får de da velge motstander i kvartfinalen. Børge Lund og guttene endte opp med å velge Bækkelaget som sin motstander.

Midtsjiktet på tabellen var langt fra avgjort før den siste serierunden, og flere lag hadde muligheten til å spille seg til sluttspillet. Bækkelaget endte opp med å slå Nøtterøy 35-26 i siste seriekamp, og endte dermed på 7. plass.

I laget til Bækkelaget har det vært utskiftninger siden seriespillet ble avsluttet. Emil Midtbø Sundal scoret 10 mål så sent som i kampen mot Nøtterøy for to uker siden, men har siden kommet frem til at nok er nok. BSK sin venstrehendte storskytter og toppscorer legger altså håndballskoene med umiddelbar virkning, og blir ikke å se i sluttspillet. Høyrebacken var ikke med da Elverum slo Bækkelaget 37-19 i Terningen tidligere i år.

Bækkelagets venstrekant, Anders Huse, har også bestemt seg for å legge opp. Han skal derimot fullføre sesongen og sluttspillet med BSK, og man vil tro at han vil gjøre alt for å ta noen skalper på tampen av karrieren. Sammen med Christian Ekeberg utgjør han paret på venstrekanten til Oslo-laget.

På motsatt kant står Ulrik Berge Eriksson, en 21-åring som egentlig signerte for Halden HT før denne sesongen. En langtidsskade på Markus Fartum (lagt opp) gjorde at BSK måtte hente en erstatter, og løsningen ble Berge Eriksson. Oppholdet i Halden ble dermed ikke langt for høyrekanten. Berge Eriksson stod for 71 mål i Rema1000-ligaen, og han vil garantert være bidragsytende i sluttspillet også. Nevnte jeg at Berge Eriksson i skrivende stund har over 100 millioner(!) visninger, og 14 millioner likes på Tiktok?

Ser man bort fra en fotrapp Tiktok-stjerne, så er det i bakspillerrekka til Bækkelaget at man finner de mestscorende spillerne. Trym Korperud Johnsen, Peter Dahl Christensen og nevnte Midtbø Sundal stod for 372 av Bækkelagets 771 mål i ligaen. Trym Johnsen har gjort sine saker så bra at han er blitt belønnet med både debut på A-landslaget, samt kontrakt i den svenske storklubben IFK Kristianstad. Han vil sammen med garantert bidra med mål og målgivende sammen med midtback, Peter Dahl Christensen.

En som vil nyte godt av innspillene er Aksel Strupstad. Linjespilleren bidro med 102 scoringer i seriespillet, i det som blir hans siste sesong i BSK. Neste sesong reiser han nemlig sørover, og setter nesen mot Arendal.

To spillere som håper de får bedre arbeidsforhold enn sist gang, er målvaktene til BSK. I følge statistikken endte de til sammen opp med en redningsprosent på 20% sist de møtte Elverum i Terningen. Det ble småtterier mot Fries og Imsgard sine 63% i samme kamp!

Jørgen Laug sitt mannskap er klare for sluttspillet, det håper vi du er også!