Endelig klart for sluttspill! – Elverum

Endelig klart for sluttspill!

Etter noen års ventetid er det endelig dags for det kuleste av de kule i norsk håndball. Nemlig sluttspill! De 8 beste lagene i Norge møtes for å kjempe om muligheten til å spille Champions League. Lagene det står mellom er Elverum, Drammen, Runar, Kolstad, Nærbø, Arendal, Bækkelaget og Halden. På grunn av plasseringen i serien fikk Elverum velge lag først, od de endte opp med å møte Bækkelaget. Drammen valgte Halden, Runar valgte Arendal, mens Kolstad måtte ta Nærbø.

Detter hvordan Web-teamet i EHH vurderer årets sluttspill.

Elverum-BSK

Elverum er store favoritter i denne serien, men det siste feilskjæret mot DHK i serien viser at Elverum ikke er uslåelige selv om de ble seriemestre i årets sesong. BSK har variert litt i prestasjonene, men på sine gode dager er de en hard nøtt for de aller fleste i Norge. Med talentfulle Jørgen Laug på benken, og en Trym Johnsen som virkelige har vist at han holder et meget høyt nivå. Til tross for ungt pågangsmot tror vi at Elverum kommer til å være best over de tre kampene som skal spilles.

Drammen-Halden

Her er det allerede spilt en match, og i den kampen banket DHK-Halden i Drammenshallen. Laget til Kristian Kjelling har vist en imponerende god form den siste tiden og er en av favorittene til å vinne årets sluttspill. Halden har Morten Nergaard bakerst, og den tidligere Elverums spilleren vet hvordan det er å snu både kamper og sluttspillserier. Selv om Nergaard er ekspert på dette området så tror vi DHK vinner en av de to siste kampene. Og dermed tar plass i semifinalen.

Runar-Arendal

En av de mest spennende oppgjørende i denne kvartfinaleserien spilles mellom bronselaget Runar og et Arendal som har skuffet litt i årets seriespill. Det blir en superspennende serie der vi blir overrasket om det ikke spilles tre kamper for å avgjøre dette. Begge lag har masse erfarne spillere som har vært med på litt av hvert tidligere, og på Runar spiller det flere spillere som tidligere har vært i Arendal. Vi tror at laget til André Jørgensen Hofstøl finner formen og tar seg videre til en semifinale i sluttspillet. Selv om at de ikke har hjemmebanefordel i denne kvartfinaleserien.

Kolstad-Nærbø

I denne serien står det 1-0 til Nærbø etter at de vant på onsdag i Trondheim. Kolstad har vært i kallas form i hele vår, men da det gjaldt som mest i kvartfinalen så var det altså Nærbø som trakk det lengste strået i første kamp. Med den tidligere landslagssjefen Christian Berge på benken, så tror vi Kolstad kommer til å snu dette i de to neste kampene. I tillegg til størst kompetanse på benken, så har trønderne også de beste spillerne når ting skal avgjøres.

Vår spådom om semifinale er også at Elverum går for Arendal, mens DHK og Kolstad kommer til å kjempe om den siste finalebilletten. Det kan altså bli seks oppgjør på rad mot Elverum ettersom at det ble bestemt at man skulle legge cupen midt(!) i sluttspillet. Det blir spennende å se hvordan lagene som både er involvert i cup og sluttspill vil sette opp dette med tanke på totalbelastning osv.

I finalen tror vi det blir drømmefinale mellom DHK og Elverum. Her tror vi fort det vil gå til fem kamper, med Elverum stående igjen som vinner.

Vi gleder oss stort til sluttspill.

Subjektiv hilsen fra Web-teamet i EHH!