Elverum tok første stikk i kvartfinalen! – Elverum

Elverum tok første stikk i kvartfinalen!

Elverum-BSK 34-25 (16-12)

I sesongens første sluttspillkamp mellom Elverum og BSK var det tydelig at det var to lag som ønsket å kjempe om det første stikket i kvartfinaleserien. Lagene var jevne de første ti minuttene og, Elverum ledet 6-5 etter at Trym Korperud Johnsen hadde satt inn sitt andre mål i kampen da han reduserte for blåtrøyene fra Oslo.

Etter en jevn start tok Elverum mer og mer over kampen. Landslagskanten Sindre Heldal var frempå å økte Elverums ledelse til 10-7 etter 16 minutter, og da måtte også gjestene ta en liten timeout for å samle seg igjen. I denne perioden av kampen spilte Elverum også 7 mot 6, noe som de lykkes godt med. Lagene fulgte hverandre tett, men differansen vippet mellom to og tre mål omtrent resten av omgangen, samt noen ganger oppe i fire mål.

Stillingen etter 22 minutter var 13-10 etter at talentfulle Fredrik Syversen hadde redusert for gjestene. Elverum gikk nesten sju minutter uten scoring i denne perioden av kampen, men BSK klarte bare å spise inn ett mål til. I det 26 minutt satte Sindre Heldal inn et straffekast, og da fikk Elverum endelig noen mål igjen. De hvitkledde seriemesterne sørget for at de kunne gå til pause på stillingen 16-12 etter at Aron Palsson satte hjemmelagets siste scoring i denne omgangen.

De to venstrehendte spillerne, Kasper Lien og Stig Tore Moen Nilsen leverte strålende håndball i starten av 2.omgang. Begge to løp inn baller for hvittrøyene og Elverum ledet 20-14 etter 6 minutter spilt. Hjemmelaget hadde muligheten til å gå opp til 7 mål, men en teknisk feil gjorde at BSK løp inn ball.

Etter 10 minutter av 2.omgang hadde BSK brukt opp begge timeoutene sine. Jørgen Laug manet guttene til å bruke de situasjonene de hadde snakket og og at det var mye læring i kampen. Elverum ledet på dette tidspunktet 23-16, men det var ofte at Elverum gjorde mange unødvendige og enkle feil, som BSK hadde muligheten til å utnytte.

Tobias Grøndahl tryllet inn 27-18 i undertall da han fintet ut kantspilleren til BSK og lekte inn ballen over hodet på gjestens målvakt. Elverum hadde et solid grep om kampen, og publikum hadde god tro på at de svarte og hvite fra Elverum skulle ta første stikk i denne kvartfinaleserien. Kasper Lien satte også inn et kunstmål etter fint spill av Simen Holand Pettersen og nevnte Grøndahl før scoringen. Dette var for øvrig første kamp siden før jul for Simen Holand Pettersen.

Elverum vant tilslutt 34-25, og da tok dermed første stikk i denne kvartfinalen. BSK må vinne begge de to siste kampene, mens Elverum trenger kun en seier. På onsdag spilles kamp to. Takk for alle som fulgte oss i kampen der Moen Nilsen ble kåret til banens beste spiller. HEIA ELVERUM