Klart for semifinale i sluttspillet! – Elverum

Klart for semifinale i sluttspillet!

På fredag er det duket for første semifinale i sluttspillet. Elverum slo som kjent ut BSK over to kamper, og fikk dermed muligheten til å møte Nærbø. Gjestene fra Jæren slo ut Kolstad i to strake overbevisende kamper. Hvem som går til finalen avgjøres med første lag til å vinne tre kamper. Elverum har hjemmebanefordel på grunn av høyeste plassering i ligaen. Kampen har avkast 19:15 og den første kampen spilles i Terningen Arena.

Nærbø som endte nummer fem i årets serie har virkelig imponert den siste tiden. To soleklare seire mot Christian Berges Kolstad sørget for at de fikk litt ekstra tid til å fokusere på siste semifinale hjemme mot DHK. Nærbø tapte med tre mål i bortekampen, men i hjemmekampen vant de blå og hvite med samme sifre. I den påfølgende straffekonkurransen ble Vegard Bakken Øien den store helten med noen strafferedninger som sørget for at Tord Lode kunne avgjøre kampen. Nærbøs gode straffeskytter satte ballen sikkert i mål, og dermed kunne de juble for finale i Europacupen.

Elverum er nok favoritter om man ser på erfaring i sluttspillet og hvordan det endte i serien. I tillegg vant de svarte og hvite ganske overbevisende i begge kampene i seriespillet mot Nærbø. Men det samspilte laget har vært inne i en veldig god periode, der de både har noe overraskende slått ut både DHK i Europacupen og Kolstad i sluttspillet, og det var uten Andreas Haugseng, som nå er tilbake igjen fra skade. Derfor er nok denne semifinaleserien mer åpen enn hva man hadde tenkt for noen måneder siden. At begge lag skal spille andre gjeldene kamper i samme periode kan også ha en innvirkning på hvordan dette ender tilslutt.

Men på fredag er første mulighet. Elverum må se opp for tre blad Haugseng. Tord og Andreas er fantastiske angrepsspillere, mens Rassin er en meget god forsvarsspiller som også har tatt steg fremover i banen. I tillegg har de gode målvakter i nevnte Bakken Øien og Halvor Elias Nærland. På kantene har John Thue og Teodor Svensgård levert godt i hele år, og på linja har Ole Nærland vært helt magisk på sitt beste. Fellesnevneren på mange av Nærbøs spillere er at de har spilt i klubben i hele livet, og veldig mange av de har også spilt på samme lag. Noe som er meget imponerende om man ser på hvordan dagens håndball har utviklet seg.

I Elverum har både Holand Pettersen og Fries kommet tilbake etter lengre skadeavbrekk, mens i kampene mot BSK ble det rom for masse rullering, noe som gjør at gjengen er uthvilt til første semifinale. Vi håper så mange som mulig tar turen til Terningen Arena denne kvelden, og heier frem sitt lag til seier. Avkast er 19:15, og vi går selvsagt for seier i første forsøk. Vi ses på kamp. HEIA ELVERUM!!