I kveld står nytt oppgjør mot Nærbø for tur! – Elverum

I kveld står nytt oppgjør mot Nærbø for tur!

Elverum drar ned til Vestlandet med 1-0 i bagasjen ettersom de vant den første kampen i årets sluttspillsemifinale. I oppgjøret som ble spilt forrige uke så vant Elverum 32-26 etter å ha ledet 17-15 til pause i en kamp som var veldig jevn veldig lenge. I den kampen ble Thomas Solstad toppscorer med sine sju mål, mens for Nærbø scoret Theodor Svensgård like mange mål. Nærbø kom rett fra seier mot DHK I E-cupen, og det er som kjent tøft å komme fra bragder tilbake igjen til norsk seriehåndball.

Det er derfor ventet at kampen på tirsdag blir en meget jevn affære mellom to lag som virkelig har lyst til å spille god håndball. Nye Loen Arena er alltid stappfull, og det er en utrolig vanskelig hall å spille i. Laget har også Andreas Haugseng tilbake igjen etter skade, og han viste i Terningen Arena at han er i godt gammel slag etter et lite skadeavbrekk for de blå og hvite. Haugseng skal som kjent til Elverum etter denne sesongen.

I kampen i forrige uke så slet Elverum en del med kontraspillet til Nærbø i den første omgangen. Gang på gang løp nevnte Svensgård og John Thue inn baller fra sine respektive kanter de gangene Elverum gjorde enkle tekniske feil. Elverum er nødt til å demme mer opp mot dette om de ønsker å ta seieren med seg hjem til østerdalen. To spillere som Elverum hadde ålreit kontroll på var brødrene Rassin og Tord Haugseng. Dette er nok to spillere som vil gjøre alt de kan for å gjøre en bedre prestasjon enn hva de gjorde i Terningen Arena på fredag.

En spiller som også leverte fint i Terningen Arena var Lars Sigve Hamre. Høyrebacken har levert en voldsom god vårsesong, og er en av Nærbøs mest målfarlige spillere. Den tidligere Sandnes-spilleren kan skyte hull på Imsgard og Fries på sine beste dager.


For Elverum gjelder det å finne flyten fremover og bakover i banen. I forrige kamp brukte Børge Lund en del 7 mot 6 for å løse opp i forsvaret til Nærbø, men også for å ha litt mindre belastning på spillerne sine. I tillegg er det et fint våpen å bruke om man ikke lykkes 100% i 6 mot 6 spillet. Elverum har kun Mathe ute, og det er en sulten gjeng som reiser ned til Vestlandet på tirsdag. Vi satser på 2-0 i kamper, og en fornløyd gjeng på vei hjem til Elverum, men vet også at det blit knalltøft i en tøff bortearena. Kampen har avkast 19:15. HEIA ELVERUM!!