Elverum med solid serier mot Nærbø! – Elverum

Elverum med solid serier mot Nærbø!

Nærbø-Elverum 24-34(10-17)

Elverum gikk ut i 100 denne kvelden og ledet tidlig 5-1 etter en veldig god start i målet av Thorsten Fries. Selv om Elverum hadde byttet ut store deler av laget som startet i forrige semifinale og at Endre Langaas ikke var med, så var det tydelig at bredden i troppen til Elverum var en avgjørende faktor i denne kampen. Etter 11 minutter ledet Elverum 8-2 etter at Orri Thorkelsson satte inn en scoring for bortelaget.

Elverum fortsatte å kontrollere kampen etter dette, og det var en opplagt Stig Tore Moen Nilsen som satte inn Elverums tiende mål etter ca 16 minutter av omgangen. Elverum hadde spilt god og fartsfylt håndball, og vertene fra Nærbø slet med å holde tritt med et Elverum som var i flytsonen. Josip Vidovic fikk også veldig mye tillit denne kampen. Den tidligere Arendalspilleren svarte godt på dette med å bli kampens beste spiller. Vidovic satte også inn 13-8 ledelse etter 20 minutter av første omgang.

Inn mot pause var det også Elverum som var det beste laget i den andre semifinalen. Elverum kunne gå til pause på stillingen 17-10 etter at en spillesugen Kasper Lien hadde satt sitt sjette mål for dagen. Børge Lunds gutter gjorde en meget god kamp i Ny Loen Arena, som for øvrig var fylt opp med et meget godt publikum denne kvelden.

I den 2.omgangen kom Elverum ut fra garderoben veldig fokuserte. Thorsten Fries sto som en levende vegg da han reddet både langskudd, nærskudd og etter hvert sjumetere. En aldeles nydelig kamp av sisteskansen.Og etter 06:35 spilte av andre omgang, på stillingen 12-22, så Heine Jensen på Nærbø-benken seg nødt til å legge timeoutkortet for å gjøre et siste lille forsøk på å snu kampen.

Begge lag brukte de siste 20 minuttene på å prøve ut nye ting til senere i sluttspillet, og det var tydelig at begge lagene etter hvert forsto at det var Elverum som ville stikke av med seier nummer to i den andre sluttspillfinalen, noe som gjør at de kun trenger en seier til for å nå en finale. For bortelaget viste to lovende 2004 modeller seg godt frem. Torger Edland ble Nærbøs beste spiller, mens Lars Eirik Larsen viste lovende takter fra sin linjeposisjon. For Elverum fortsatt Vidovic storspillet kampen ut, og Stig Tore Moen Nilsen viste også at han blir viktig i sluttspillet for Elverum.

Kampen endte 34-24 til Elverum etter en solid gjennomført kamp av bortelaget. Nå venter Arendal i cupfinale på lørdag, før Terningen skal fylles opp igjen på onsdag med ny sluttspillkamp mot Nærbø. Vi kjører på! HEIA ELVERUM!!

Kampfakta:
Elverums lag: Emil Kheri Imsgard, Thorsten Fries – Josip Vidovic (2), Christopher Hedberg (1), Kristian Hübert Larsen (4), Stig-Tore Moen Nilsen (6), Kasper Thorsen Lien(6), Simen Holand Pettersen (4), Niclas Fingren (1), Tobias Grøndahl (1), Orri Fryr Thorkelsson (5), Aron Palsson, Eric Johansson (1), Sindre Heldal, Thomas Alfred Solstad (3)
Toppscorer Nærbø: Tord Aksnes Lode og Theodor Svensgård (4)