Elverum Norgesmester etter seier mot ØIF Arendal – Elverum

Elverum Norgesmester etter seier mot ØIF Arendal

Arendal-Elverum 32-35 (19-19)

Da lagene møttes i Jordal Amfi sto det om et NM-gull denne ettermiddagen, og det var tydelig fra start at kampen betydde litt mer enn en vanlig seriekamp. Elverum gikk ut i ett 7 mot 6 spill mot Arendal fra start, og det var tydelig at Elverum var påskrudd. De svarte og hvite gikk tidlig opp i en 6-3 ledelse over Arendal. Sørlendingene ville på ingen måte se på at Elverum skulle spasere seg inn til nok et gull og kom kjapt tilbake igjen i kampen. Elverum var både litt unøyaktighet i avslutningene og innspillforsøkene som gjorde at Arendal fikk mange muligheter til å kaste ballen i det åpne målet.

Etter 11 minutter var stillingen 7-6 til Elverum i den målrike kampen. Lagene fulgte hverandre tett, og det var helt tydelig at begge lag hadde sett video av hvordan de skulle spille seg til gode sjanser i angrep. Mario Matic sørget for at lagene var like langt etter 15 minutter og noen minutter senere sendte Frederik Børm Arendal opp i en ledelse til stor glede for de tilreisende fra Arendal. Elverum virket på ingen måte stresset og høyresiden med Kasper Lien og Stig Tore Moen Nilsen bøttet inn mål for laget til Børge Lund.

Lagene fulgte hverandre som skygger inn mot pause, og Stig Tore Moen Nilsen hadde gjort 8 av Elverums 19 mål, Kasper Lien hadde gjort 5 mål. Elverum hadde mye trykk i 7 mot 6 spillet sitt fra venstre, noe som gjorde at duoen fikk veldig mange gode muligheter. Lars Jakobsen sørget for at lagene kunne gå til pause på stillingen 19-19. I det som må sies å være en veldig morsom omgang for oss på tribunen.

I den andre omgang så trodde kanskje de fleste at Elverum skulle gjøre kort prosess på Arendal, men sånn gikk det altså ikke. Laget til Andre Jørgensen Hofstøl kjempet som løver. Elverum gikk opp i 24-22, men etter 9 minutter av omgangen var lagene like langt. En god Magnus Søndenå sørget for at stillingen var 25-25. Elverum hadde byttet ut Emil Imsgard, og danske Thorsten Fries hadde begynt å gjøre noen viktige redninger for elverumsingene.

Etter 20 minutter av 2.omgang var det fortsatt like jevnt, og kampen kunne ha bikket begge veier. Kaptein Thomas Solstad satte inn 29-28 til Elverum, men det tok ikke lang før han også satte inn 30-28. Elverum ledet med to med bare 7 minutter igjen. Like etterpå økte Eric Johansson til tre mål, og da virket det som at Elverum hadde god kontroll på Arendal. Men Drammenklare Kristian Rammel reduserte en gang. Bakerst for Elverum hadde også Fries og Imsgard gjort noen viktige redninger, noe som gjorde at Elverum fikk det lille overtaket som trengtes inn i kampens siste minutter.

Stig Tore Moen Nilsen ble den store helten med sine 12 scoringer, og han sørget for at Elverum ledet 33-30 med under fire minutter igjen av kampen. Arendal satte bare to mål til, og da kunne Sindre Heldal og resten av laget hans juble etter at bergenseren satte kampens siste mål. Elverum vant 35-32 i en veldig god cupfinale mellom to gode lag.