Elverum finaleklare etter storseier mot Nærbø! – Elverum

Elverum finaleklare etter storseier mot Nærbø!

Elverum-Nærbø 40-28 (14-13)

Lagene startet jevnt i den tredje sluttspillsemifinalen i Terningen. Etter 8 minutter var stillingen 5-4 til hjemmelaget, men da klokken rundet 10 minutter så ledet Elverum 7-4 etter at Orri Thorkelsson og Kasper Lien hadde kontret inn hver sin raske scoring. Selv om Vegard Bakken Øien sto strålende i målet til Nærbø var det Elverum som ledet 7-5 etter 12 minutter av 1.omgang.

Selv om Elverum tok litt kommandoen innledningsvis, så viste Nærbø at Elverum ikke kunne få noe gratis i denne kampen. Etter 16 minutter utlignet Tord Haugseng til 8-8 etter at han snappet en ball i 7 mot 6 spillet til Elverum, og bare 20 sekunder gjorde samme mann akkurat det samme igjen. Da så ikke Børge Lund noe annen mulighet enn å ta en timeout for å vekke guttene fra Elverum.

Thomas Solstad satte inn 10-10 etter 21 minutter av kampen. Elverum løp godt etter på et Nærbø som byttet to spillere i forsvar-angrep. Elverum og Tobias Grøndahl tok nok en gang ledelsen da de gikk opp til 12-11 etter 24 minutter. Målet var en fantastisk enkeltmannsprestasjon der Grøndahl fintet ut hele Nærbø med en leken skuddfinte.

Nærbø fikk en gyllen mulighet da Elverum fikk to utvisninger med 13 sekunders mellom. Nærbø benyttet mulighet til å ta en ledelse 13-12 i en kamp som var veldig intens mellom to lag som tydelig begynte å gå hverandre litt nervene. Kapteinen til Elverum, Thomas Solstad sørget for at Elverum kunne gå til pause på stillingen 14-13 med omgangens to siste scoringer. Emil Imsgard hadde også en flott dobbeltredning i sluttminuttene av omgangen.

Elverum startet den 2.omgangen godt og ledet 18-15 etter at Josip Vidovic satte inn en ball etter fire minutter. Det var helt tydelig at Elevrum hadde snakket om at tempoet i kampen måtte opp om de skulle ta seg til en finale. Selv om Elverum var gode fremover, så svarte Tord Haugseng og Nærbø på det enorme trykket som Elverum kom med. Fetter Andreas Haugseng ville ikke være noe dårligere enn Tord, og han reduserte til 19-17 etter 6 minutter av 2.omgang.

Eric Johansson satte inn 22-19, men Lars Sigve Hamre reduserte bare sekunder etterpå med en ordentlig suser. Det var som nevnt tidligere to lag som alltid hakket litt på hverandre etter nesten alle situasjoner. Men det er også det som er så bra med en best av fem serier i sluttspillet. Spillerne vil alltid ta med seg de tidligere kampene inn i den siste kampen. Etter 44 minutter økte Heldal til en ledelse på fire mål mot sine gamle lagkamerater.

Elverum økte kjapt opp til seks mål, og da måtte Heine Jensen ta en timeout med bare 15 minutter igjen. Dessverre for bortelaget så var det Sindre Heldal som fikk de to neste scoringene, og da ledet Elverum 28-20 med 12 minutter igjen av kampen. Da trodde også supporterne i Terningen Arena at hjemmelaget skulle gå til en sluttspillfinale. Thomas Solstad økte til 10 mål like etterpå.

De siste 10 minuttene ble det masse mål til begge lag, men seieren var aldri truet. Elverum vant til slutt hele 40-28 etter at Heldal satte sitt 9 mål i andre omgang. Sterk lagseier av hjemmelaget som nå er klar for finale i sluttspillet. Om det blir ØIF Arendal eller DHK vet man ikke i skrivende stund. Takk for at dere fulgte oss. HEIA ELVERUM!!¨