Det er klart for 1.sluttspillfinale på hjemmebane! – Elverum

Det er klart for 1.sluttspillfinale på hjemmebane!

Elverum tar imot Arendal til det som er den første sluttspillfinalen på over to sesonger. De to foregående årene har det som kjent blitt avlyst på grunn av Corona, og nå er det endelig duket for høydepunktet i sesongen. Begge lag er inne i en god periode og spesielt Arendal imponerte kraftig da de slo ut både Runar og Drammen på sin vei til finalen. I begge seriene var det overbevisende seire til sørlendingene. Med 3-1 i kamper over Drammen og 2-0 over Runar var det liksom ikke noe tvil om at André Jørgensen sine gutter skulle spille sluttspillfinale. Elverum vant 2-0 over Bækkelaget og 3-0 over den ferske europacupmesteren, Nærbø.

I årets sesong mellom lagene har Elverum vunnet alle tre kampene som er spilt. Siste kam var cupfinalen, og da seiret Elverum 35-32 i det som var en veldig jevn kamp, som kunne bikket begge veier. Stig Tore Moen Nilsen ble den store helten for Elverum med hele 12 mål. I seriespillet vant Elverum knepent hjemme med sifrene 34-32, mens i bortekampen ble det 30-25 til de hvitkledde. Ut fra resultatene så er det to jevne lag som møtes i sluttspillfinalen i håndball.

Arendal har en rekke gode spillere, men den spilleren som kanskje imponerer mest fortiden er strekspilleren Frederik Børm. Dansken har vært meget god i begge ender av banen, og er en spiller som må være helt på topp for at Arendal skal vinne i Terningen Arena på onsdag. Olaf Hofstad er toppscoreren til Arendal. Kantspilleren har vært meget solid i den siste tiden, men i cupfinalen var han god helt til helt på slutten av kampen. Sandefjordgutten har nok lyst til å gjøre opp for det i denne finaleserien.

Arendal har også en meget sterk høyreside med en veldig god bredde. Sander Simonsen bekler som oftest høyrekant, mens bak i banen rullerer de på Magnus Søndenå, Sondre Paulsen og svenske Richard Lindstrøm. Alle tre er litt ulike spilletyper, noe som gjør at det er litt vanskelig å sette opp en taktikk for å stoppe den siden til Arendal. På motsatt side har Lars Jacobsen fått virkelig sving på sakene. I siste semifinalen mot DHK satte dansken inn hele 12 baller. Denne finalerunden blir det siste man ser av han på håndballbanen når han etter sluttspillet skal legge opp. Dansken har imponert i sluttspillet.

For Elverum er det kun skade på Dominik Mathe, dermed er resten klare for kamp. Det har vært et godt opphold for Elverum nå, men man satser på at de har fått trent godt i den perioden. Kampen har avkast 19:15 på onsdag og vi håper at så mange som mulig tar turen til Terningen Arena. Det blir et fyrverkeri av en håndballkamp, som du ikke kan gå glipp av. Vi håper at vi tar første stikk i denne finaleserien som kommer til å bli meget jevn. HEIA ELVERUM!!