Elverum banket inn første stikk i Sluttspillfinale! – Elverum

Elverum banket inn første stikk i Sluttspillfinale!

Elverum-Arendal 32-28 (17-14)

Hjemmelaget fra Elverum hadde en fin start på kampen og gikk tidlig opp i en ledelse på 5-2 etter 8 minutter. Tobias Grøndahl satte sikkert inn to straffer for vertene, og bakover hadde Imsgard fått noen fine redninger. På stillingen 7-4 til Elverum hadde Arendal og Olaf Hofstad to store sjanser til å bare kommet målet bak, men med to kontringsbom på under ett minutt så måtte den tidligere Sandefjordspilleren se at Eric Johansson øke til 8-4 etter 12:30 spilt.

Elverum hadde et godt initiativ på kampen, og de gikk opp til 12-8 etter 19 minutter av kampen. Stig Tore Moen Nilsen banket ballen inn i mål fra langt hold. I samme situasjon ble han tatt hardt av Kristian Rammel som ble belønnet med ett rødt kort i den situasjonen. Arendal som fra før manglet Mario Matic, som var ute med skade, måtte nå også se at Rammel møtte se resten av kampen fra tribunen. I samme situasjon ble også Moen Nilsen skadet, og spilte ikke mer i 1.omgang.

Selv uten formspiller Moen Nilsen fortsatte Elverum å kjøre på en liten periode. Sindre Heldal banket inn 14-9 i det tomme målet til Arendal, og hjemmelaget hadde en komfortabel ledelse. Men sluttspillfinale er ikke som alle andre kamper. Arendal satte opp tempoet og satte en del mål på rad, og var bare to mål bak da uret viste 26:30. bortelaget hadde muligheten til å kun være målet bak, men Hofstad satte ballen utenfor da han hadde muligheten mot det åpne målet til Elverum. Inn mot pause var Elverum litt bedre enn Arendal og kunne gå til pause på 17-14 i en svært jevn omgang.

2.omgang startet som en drøm for bortelaget. Med tre kjappe scoringer så var lagene like lagt etter 3 minutter av omgangen. Eric Johansson satte Elverums første scoring i 2.omgang, og da ledet Elverum 18-17 over gjestene. Like etter økte en annen svenske. Christopher Hedberg var mannen som satte ballen i mål da Arendal ikke fulgte godt nok med. En god Jørg William Fiala sørget for at Arendal lå ett mål bak da det var spilt sju minutter av omgangen.

Etter 43 minutter hadde Arendal to muligheter til å utligne, men etter en teknisk feil og en skuddbom så sørget Sindre Heldal for at Elverum økte til 24-22. Bakerst hadde Thorsten Fries kommet for Elverum. Men bortelaget fikk flere muligheter til å utligne. Ivan Eres sto godt bakerst for Arendal, noe som gjorde at bortelaget kunne utligne til 2-423 etter 47 minutter spilt.

En skulderskadet Mario Matic kom inn med 10 minutter igjen av kampen. Arendal lå under med to mål, men de bommet i 7-6spillet sitt, og Elverum fikk muligheten til å øke til tre mål. Men Elverum bommet på straffekastet. Thomas Solstad økte til 28-25 med 7 minutter igjen av kampen. Elverum og Holand Pettersen økte til fire mål med bare 3:30 igjen av kampen. Det var fortsatt nerve i kampen ettersom at Elverum hadde en mann utvist på dette tidspunktet.

Elverum kom seg unna undertallet og kunne med det juble for seier etter at Hedberg lekte inn Elverum siste scoring. Elverum vant 32-28 mot Arendal i første kamp i sluttspillfinalen. Nå gjelder det å nullstille til lørdag. Da møtes lagene igjen i Arendal.

Toppscorer Elverum: Thomas Solstad, Sindre Heldal, Eric Johansson og Tobias Grøndahl med fem mål hver. For Arendal scoret Jørg William Fiala 8 mål. Takk for alle som fulgte oss. HEIA ELVERUM!!