Elverum tok 2. stikk i Sør Amfi! – Elverum

Elverum tok 2. stikk i Sør Amfi!

Det ble en innholdsrik start på kampen i Sør Amfi. I løpet av de fire første minuttene så hadde begge lag rukket å score to mål hver, og Endre Langaas hadde fått et direkte rødt kort etter å ha vært oppe i ansiktet på Mario Matic. Sterke målvaktsprestasjoner av Thorsten Fries og en sikker Sindre Heldal fra straffemerket gjorde at Elverum ledet 2-3 da fem minutter var passert.

Herfra var det bare for publikum og spillere å holde seg fast, for herfra og ut ble tempoet økt betraktelig. I en periode med mange ballkontroller til begge lag, var det Elverum som kom ut med ledelsen. Thorsten Fries gjorde det svært vanskelig for ØIF-spillerne, og vartet opp med flere kvalifiserte redninger fra seks meter. I motsatt ende av banen var det tidligere ØIF-spiller Josip Vidovic og Tobias Grøndahø som styrte showet. Etter 16 minutter setter Josip Vidovic sin fjerde scoring for dagen med et gjennombrudd, og Elverum er foran 7-11.

En teknisk feil fra Elverum gjør at Søndenå kunne kontre inn til 9-12, før han måtte ha seg en pust i bakken. Inn for Søndenå kommer Sondre Paulsen og scorer i sitt første angrep i kampen, og ØIF er bare to mål bak. Grøndahl nekter å la hjemmelaget komme helt inn på Elverum, og kjører karusell med ØIF-forsvaret før han flipper ballen over Jurisic: 10-13.

Mot slutten av omgangen ble det ordentlig hett i Sør Amfi. Magnus Søndenå blir taklet av Simen Holand Pettersen, og respondere med å slenge Pettersen i bakken. Dette resulterer i en liten håndgemeng og utvisning til både Søndenå og Pettersen. Søndenå får for handlingen i situasjonen, og Pettersen får to minutter på benken for reaksjonen i etterkant. Mario Matic får inn en redusering i siste sekund av omgangen, og lagene går i garderoben på stillingen 16-19 til Elverum.

Lars Jakobsen starter første omgang med en teknisk feil, som gjør at Sindre Heldal kan kontre inn 16-20. ØIF gjør likeså greit teknisk feil i det neste angrepet, og Eric Johansson kan dunke inn en fem-målledelse til de hvitkledde. Tobias Grøndahl følger deretter med et skudd fra bak i banen, som gjør at Elverum for første gang leder med seks mål: 16-22. Tre på stripe, og en drømmestart på omgangen for Elverum.

Det så lenge ut som om lufta har gått helt ut av Arendal-ballongen i innledningen. Syv og et halvt minutt, fem Elverum-scoringer og en utvisning på Niclas Fingren senere setter omsider Løvlie Simonsen inn den første i annen omgang. Ti minutter ut i omgangen var Elverum åtte baller foran, etter at Johansson nok en gang sendte en suser i nettmaskene. 18-26.

Halvveis i andre omgang hadde ØIF Arendal fått litt skikk på seg. Tre scoringer på rappen fra Hoffstad, Søndenå og Simonsen før Jurisic fikk plukke en straffe fra Sindre Heldal. Dette gjorde at ØIF plutselig bare var fire mål bak.

Kristian Rammel ville ikke være noe dårligere enn han var i Terningen Arena. På samme måte som i første kampen så setter Rammel inn to strake armer på en spiller som er i lufta, denne gangen Simen Holand Pettersen. Rammel sitt andre røde kort på to kamper, og han ser ikke ut til å være uenig med dommerne denne gangen heller. Dermed er begge lag én linjespiller i manko.

ØIF holdt godt følge gjennom hele kampen, men Elverum holder arendalittene en armlengdes avstand unna den siste delen av kampen. Simen Holand Pettersen fikk æren av å fastsette sluttresultatet, da han kontret inn 29-35 i tomt bur. Elverum vant med seks mål i den andre av fem finalekamper og leder nå finaleserien 2-0.

Toppscorer for Elverum blir Eric Johansson med 7 scoringer. Dagens høyreback og tidligere publikumsfavoritt i Sør Amfi, Josip Vidovic, har 6 mål i dagens kamp.

Den tredje finalen spilles onsdag 8. juni i Terningen Arena, med avkast klokken 19.15. La oss fylle Terningen Arena førstkommende onsdag!Heia Elverum!