Onsdag fortsetter jakten på Sluttspillgull i Terningen! – Elverum

Onsdag fortsetter jakten på Sluttspillgull i Terningen!

Allerede på onsdag er det duket for tredje finale i sluttspillet. Elverum har skaffet seg et veldig godt utgangspunkt selv om de har spilt uten venstrehendte bakspillere i finaleserien. I forrige kamp vant Elverum med 6 mål borte i Arendal. Elverum hadde god kontroll i hele kampen, og selv om Endre Langaas kun fikk fire minutter på banen etter han fikk et korrekt rødt kort, så var det en tent gjeng som styrte resten av kampen. I lørdagens kamp imponerte tidligere Arendalspiller Josip Vidovic med 6 mål totalt, og med en rekke assists.

I cupfinalen og i første finalekamp kom Arendal med masse mot og kjempet som løver, i to kamper som de kanskje var underdogs i, mens i lørdagskampen var det noe annet. Det virket som om Arendal hadde mer å forsvare enn å vinne, noe som gjorde at Elverum fikk satt sitt spill på en bedre måte enn tidligere. Arendal hadde fullt lag, mens Elverum spilte uten Moen Nilsen og Mathe, og da Langaas ble utvist begynte man å tro at denne finaleserien kunne stått til 1-1 etter to kamper. Men er det en ting som Elverum er bedre enn til de fleste andre lag i Norge så er det levere godt når forutsetningene ikke alltid er like gode til det. Vinnerkulturen sitter i veggene. Det viste de blant annet mot Kolstad da 6-7 spillere var ute med magesyke, mens i kampen mot Nøtterøy var det en rekke spillere ute med Covid.

I kampen i Terningen på onsdag er Elverum svekket, og Arendal må vinne for å få muligheten i Sør-Amfi. Om Elverum vinner er sesongen over for begge lagene, og hjemmelaget har da tatt en historisk trippel. Elverum har tre matchballer, men de er nok uansett gira på å vinne den første mulige kampen. Det som er deilig med en finaleserie som nå er inne i er at man ser at spillerne kjenner veldig på at de har møttes veldig mange ganger på kort tid. Det koker rett og slett litt ekstra med mange meldinger frem og tilbake, og litt hardere taklinger enn tidligere. Det er følelser liggende utenpå drakta.

For Arendal har Magnus Søndenå gjort gode prestasjoner i begge kampene. I tillegg har danske Frederik Børm vært fremtredende for laget som trenes av André Jørgensen. Bakerst har de slitt veldig med få redninger og ikke et godt nok forsvarsspill, men med en Mario Matic tilbake igjen så kan de kanskje flytte Olaf Hofstad litt foran i et mer utgruppert forsvar. I forrige kamp var også Sander Simonsen veldig bra med sine 8 mål.

For Elverum er det mange som har levert godt. Kiel-klare Eric Johansson har blitt toppscorer i begge kampene. Sindre Heldal og Orri Thorkelsson er knapt bommet et skudd fra venstrekanten, mens Tobias Grøndahl styrer spillet med jernhånd. Josip Vidovic løser oppgaven på høyreback imponerende godt, og når Elverum sliter litt er Børge Lund veldig godt forberedt til å gjøre de endringene som trengs for at Elverum skal få de lette målene. Her benytter Elverum seg av 7 mot 6 til tider også. Bakerst har Thorsten Fries imponert for de svarte og hvite.

Kampen har avkast på onsdag klokken 19:15 i Terningen Arena. Bli med på kamp og hjelp gutta fra Elverum til seier! Vi går for gull. HEIA ELVERUM!!!