Sluttspillmestere etter seier i Sør Amfi(!!!) – Elverum

Sluttspillmestere etter seier i Sør Amfi(!!!)

Arendal-Elverum 28-34 (14-17)

Bortelaget fra Elverum var tydelig tente fra start i denne kampen. Fremover traff gjestene godt med sitt isoleringsspill mot Frederik Børm. Gang på gang satte de duellene opp mot dansken, noen som gjorde at de ledet både 6-3 og 8-4. Spesielt Eric Johansson traff godt med både gode skudd og smarte innspill i starten.

Halvveis i omgangen tok Elverum et skikkelig grep om kampen da Simen Holand Pettersen satset hardt mellom kant og back. Elverum gikk opp i 10-4, mens Arendals gode høyrekant Sander Simonsen fikk sin andre utvisning i kampen. Da lagene var like mange på banen igjen så var det William Fiala sin tur å hvile to minutter etter en sein takling på Kasper Lien. Elverum ledet også 11-5 etter at Josip Vidovic lobbet inn en ball på Jurisic i målet til ØIF Arendal. Elverum spilte meget godt de 16-17 første minuttene, men etter dette tok Arendal over kampen.

En meget god Mario Matic sørget for at hjemmelaget holdt seg inne i kampen da han satte inne 14-10 med sin tredje scoring på rad, og like etterpå reduserte Lars JaKobsen til 11-144 etter 23 minutter spilt av omgangen. Etter 25 minutter av omgangen fikk Arendal et straffekast som Lars Jakobsen skulle ta mot Emil Imsgard. Emil reddet straffekastet med ansiktet, og hele hallen ventet på at dommeren skulle stoppe tiden, men Arendal fikk fortsette og satte inn nok en redusering uten at Elverum hadde en målvakt i målet.

De siste minuttene inn mot pause kom Arendal nærmere innpå pause, men 20 sekunder igjen av omgangen hadde de muligheten til å komme målet bak, men Emil Imsgard reddet nok en gang et straffekast, og Elverum fosset i angrep. Simen Holand Pettersen skaffet et straffekast som Sindre Heldal satte sikkert i mål. Dermed gikk Elverum til pause med 17-14 ledelse i Sør-amfi.

Den andre omgangen startet med et forrykende tempo og en del bomskudd fra begge lag. Ivan Eres reddet noen store sjanser fra Elverum, mens stengene reddet Elverum etetrsom at det var en del stang ut for hjemmelaget. Men etter fem minutter av omgangen så sørget Sindre Heldal for at Elverum ledet med fem mål med sin andre straffescoring i kampen. Tobias Grøndahl satte 20-16 til bortelaget, og like etter økte Endre Langaas til nok en fem måls ledelse for de hvite fra Elverum.

Arendal prøvde febrilsk å komme inn igjen i kampen på dette tidspunktet og la om til 7 mot 6. Men en teknisk feil gjorde at Elverum økte til seks mål etter en scoring av Holand Pettersen. Etter 13 minutter av omgangen så ledet Elverum med 7 mål etter at Josip Vidovic nok en gang var frempå da han satte inn 27-20 etter fjorten minutter. Mange trodde da at Elverum kunne cruise inn til gull, men hjemmelaget hadde en sluttspurt på lager.

Elverum bommet på en rekke 100%-sjanser og en god Ivan Eres sørget for at Arendal hadde muligheten til å ta igjen gjestene. Med et veldig godt tempo i ankomstspillet sørget hjemmelaget for at de kun var tre mål bak med 10 minutter igjen å spille. På bare 5-6 minutter så var Arendal med i kampen igjen.

Elverum klarte heldigvis å beholde roen, og de spilte veldig rutinert på slutten av kampen. Lange angrep der ed som regel spilte seg til gode muligheter, og bakerst hadde danske Thorsten Fries kommet inn. Dansken som skal hjem etter sesongen, ville helt klart avslutte sin Elverums karriere denne kvelden. Med noen viktige redninger så kunne Elverum økte til fire måls ledelse med under seks minutter igjen.

De siste 5 minuttene var det egentlig aldri i tvil om hvor gullet skulle havne denne kvelden. Det unge Elverums laget spilte klok håndball og tok ingen dårlige sjanser og lot heller ikke Arendal kjøre tempo på dem. Dermed kunne Børge Lund, Raymond Hamar krone den fantastiske sesongen med sin tredje tittel. Elverum vant tilslutt 34-28 i den fjerde og siste finalen i denne spennende finaleserien.

Kampens toppscorer ble Tobias Grøndahl med 9 mål, mens for Arendal satte Frederik Børm sju mål. Takk til alle som har fulgt oss denne sesongen. Gull smaker vanvittig godt! HEIA ELVERUM!!!