Her er spillerne som forlater Elverum i sommer – Elverum

Her er spillerne som forlater Elverum i sommer

Håndballsesongen 21/22 er over, og vi skal som tidligere år takke av noen spillere for tiden i den hvite trøya. Åtte spillere går nå videre i karrieren. Disse åtte har fått være del av en rivende utvikling i klubben, og får med seg masse titler og erfaring på veien.

Brede Dahl

Elverumsgutten kom opp fra egne rekker før sesongen og søker nå nye utfordringer i Fold Håndball. Brede står registrert med seks kamper fra sesongens Eliteserie, i tillegg til at han har fått bidra i suksessen i Champions League. Han tar med seg alle gull som er mulig å ta i Norge etter sin første på A-laget. Lykke til videre!

Simen Holand Pettersen

En fryktet skuddarm, spesielt ute i Europa, tar nå danskebåten over Skagerak for nye eventyr. Sandefjordgutten mistet store deler av vårsesongen med skade, men han var virkelig tilbake i sluttspillet og sørget for at Elverum kunne innkassere sin første trippel noensinne. Og vi husker vel alle de matchavgjørende scoringene han hadde for Elverum i Champions League? Vi ønsker Simen lykke til i danske Skjern!

Erlend Stafset

Nok en lokal Elverumsgutt som nå tar veien videre. Tønsberg og Nøtterøy er neste stopp for maskineriet fra Elverum. En ung gutt som overrasket mange da han før sesongen utklasset resten av lagkameratene på løpetesten «YOYO». Lykke til videre!

Thomas Solstad

Kaptein med stor K. Landslagsspilleren kom til Elverum fra Halden i 2019, og har siden den gang har han blitt en spiller som både Taiga’n og hele Elverum har trykket til sitt hjerte. Med sin utstråling har han dratt Terningen Arena med seg på veien i den mest suksessrike sesongen i Elverums historie. Han har gitt juling til de største klubbene i verden i Champions League alle sesongene i Elverum, og bidro i tillegg med 49 scoringer i sesongens CL. Med tre seriegull, tre cupgull og ett sluttspillgull tar han nå turen til danske Bjerringbro-Silkeborg.

Aron Pálsson

Islendingen kom inn som erstatter da det ble klart at Simen Pettersen var ute med langtidsskade, da han ble hentet på lån fra Eskilstuna GUIF. Det ble syv kamper i Eliteserien, hvor han noterte seg for fem scoringer. Han tar også med seg spill i CL og tre gull i norsk håndball videre. Vi ønsker han lykke til videre!

Eric Johansson

Det var mange i håndballverden som klødde seg litt ekstra i hodet da Eric Johansson i fjor ble klar for spill i de dype skoger. Han var ettertraktet av store klubber, deriblant Kiel, da han valgte å skrive kontrakt med Elverum. Sett i ettertid, så var det kanskje ikke så dumt med et år i Norge? 75 scoringer i Champions League, hvor han var en viktig bidragsyter til at Elverum avanserte fra gruppespillet. Det er vel ingen som har glemt scoringen i siste sekund hjemme mot PSG i 1/8-finalen? 77 scoringer i Eliteserien, som resulterte i norsk seriegull. Tar vi med oss cup- og sluttspillgull, så er det vanskelig å få til en bedre sesong for svensken i Elverum. Lykke til videre i THW Kiel!

Dominic Mathe

Den Ungarske høyrebacken kom også til Elverum som et ungt talent, og reiser nå videre som en fryktet spiller i Europa. Det sier vel sitt når selveste PSG kommer og plukker opp spillere i Elverum. 2x Seriegull, 2x Cupgull og 1 sluttspillgull tar han med seg videre, da han skal ut og ta Frankrike med storm. Med 55 scoringer i Champions League var han sterkt delaktig i Elverums høyder i Champions League, før han dessverre ble satt ut i lang tid av skade. Vi ønsker han fortsatt god bedring, og lykke til i Paris!

Thorsten Fries

Dansken kom til Elverum fra Sønderjyske i 2019 for å erstatte klubbauta Morten Nergaard. Fries stod til forventingene, og kan som mange andre ta med seg historisk gode år i Elverum. I tospann med Emil Imsgard har de dannet Norges beste målvaktspar. Spektakulære redninger og omganger med skyhøy redningsprosent har vi få se i Terningen Arena de siste tre sesongene. Nå går turen hjem til Danmark og Fredericia. Lykke til!