Børge Lund: -Vi skal være offensive(!) – Elverum

Børge Lund: -Vi skal være offensive(!)

Mandag formiddag ble det klart at Elverum har jobbet seg til nok en sesong i EHF Champions League, og da er det naturlig å høre med Elverum hovedtrener Børge Lund hva han tenker om sesongen som kommer med nytt Europa-eventyr å se fram til.

Børge har akkurat fått summet seg etter at wildcardene ble fordelt, når vi tar en prat med han. Han var klart spent før mandagens avgjørelse, men var også veldig selvsikker på vegne av klubben på at det var ganske sannsynlig med en plass i EHF Champions League også neste sesong.

Det Elverum har levert den sisite sesongen, både på og utenfor banen og ikke minst ved å ta seg til sin første 1/8-finale og spille jevnt med PSG, gjorde det på forhånd klart at Elverum virkelig er med i turneringen også med bakgrunn av sportlige prestasjoner.

– Jeg var litt spent, men var ganske sikker på en plass i EHF Champions League. Jeg tenker at vi nok en gang skal gå ut offensivt, i tråd med klubbens DNA. Vi har ingenting å forsvare, vi skal gå inn med full trøkk som alltid. Så er det klart at vi har en del utsiftninger nå mellom sesongene, men vi håndterte det bra i fjor og tror vi skal komme godt i gang også neste sesong, sier Børge Lund etter avgjørelsen.

Når vi spør om Elverumstreneren har noen lag han spesielt ønsker å møte, må han tygge litt på det. For det er helt klart at uansett hvem som blir Elverums motstandere i gruppespillet neste sesong, så er de blant Europas absolutt beste lag, og det er dermed ingen lag som er «enkle» å møte.

– Alle er gode i det selskapet her, men det er jo noen lag jeg ikke har møtt før og ikke med Elverum de siste sesongene. Så om jeg skulle plukke ut noen det ville vært gøy å møte så kan jeg vel nevne lag som Magdeburg, Vezprem, Nantes og GOG. Det er nye lag og nye utfordringer for oss, men det blir uansett utrolig gøy, sier Lund.

Elverumstreneren finner ingen store overraskelser i uttaket fra EHF, det er mange lag her som naturlig hører hjemme i dette selskapet bekrefter han. Han kan også brekrefte at det ikke gjør store utslag for oppladningen til neste sesong at Elverum nå er klare for EHF Champions League, igjen.

– Vi har fortsatt samme plan for sommeren. Den norske serien er uansett igang før det blir kamper ute i Europa så vi må være klare når sesongen starter uansett. Ellers er det jo klart at vi har planlagt for spille i Champions League, vi har satt oss selv i en god posisjon og utviklet oss år for år, så jeg tror vi er klare for den oppladningen som venter.

Samtidig påpeker Elverumstreneren at det ville vært mange gode lag å møte også om man hadde havnet i Europaligaen, og trekker fram blant annet Magdeburg som denne sesongen vant den tyske Bundesligaen og tok sølvplassen i Europaligaen, nå er de klare for CL.

– Dersom også Kolstad posisjonerer seg for å spille i Europa, er det helt klart bra for norsk håndball om man kunne fått 2 lag inn i de to største europeiske ligaene. Nå er det derimot vi som representeter Norge, og jeg er glad vi har plass i Champions League, klargjør Elverumstreneren.

Trekningen av EHF Champions League 2022/2023 blir avholdt fredag 1.juli!
Følg med i våre kanaler for reaksjoner og nyheter om kommende sesongs Champions League!