Her er neste sesongs CL-lag! – Elverum

Her er neste sesongs CL-lag!

I dag, fredag 1.juli kl 11:00 trekkes gruppene til EHF Champions League neste sesong. Her kan du lese deg opp på lagene Elverum kan møte i neste sesongs gruppespill!

Hver gruppe skal bestå av 8 lag, og det trekkes 2 lag fra hver seeding-pot til hver av de to hovedgruppene som da blir gruppa A og B. I tillegg kan det være greit å vite at to lag fra samme nasjon ikke kan komme i samme gruppe. Altså betyr dette at Elverum vil få eksempelvis enten Magdeburg eller Kiel. Det samme tilfellet gjelder Aalborg – GOG, Pick Szeged – Vezsprem, PSG-Nantes

Pot 1

Barcelona (Spania)

Katalanerne er regjerende mester i Champions League, etter at de gjorde det ingen har gjort før: å forsvare en CL-tittel. Et lag Elverum kjenner godt fra før, ikke minst Rasmus Boysen, som gjorde to mål mot Barca i Terningen Arena i 2020. Lagene møttes også i CL sesongen etter. Møtes Barcelona og Elverum nok en gang? Barcelona har vunnet serien i Spania 29 ganger, Copa Del Rey 26 ganger og ikke mindre enn 11 ganger har de vunnet EHF CL.

Spillere å legge merke til:

Dika Mem, Gonzalo Perez de Vargas, Ludovic Fabregas

SC Magdeburg (Tyskland)

De tyske mesterne blir å finne i pot 1, med den norske landslagsspilleren Christian O’Sullivan i laget. I sesongen 21/22 vant de Bundesliga for andre gang i klubbens historie, og de har også vunnet DHB-Pokalen to ganger. De har også vunnet den gjeveste Europacupen tre ganger, men sist gang var tilbake i 2002.  

Spillere å legge merke til:

Omar Ingi Magnusson, Christian O’Sullivan, Magnus Saugstrup

PSG (Frankrike)

Storlaget fra Paris jager fortsatt sin første CL-tittel, både i fotball og håndball. Med seg på laget får de en ungarer som ble hentet direkte fra Elverum, Dominik Mathe. Paris Saint-Germain har vunnet den franske serien ni ganger, og har blitt cupmester seks ganger. Blir dette året hvor de får sitt etterlengtede Champions League-trofe?

Spillere å legge merke til:

Nikola Karabatic, Dainis Kristopans, Andreas Palicka, Dominik Mathe(!)

Pick Szeged (Ungarn)

Pick Szeged er siste laget som er seedet i pot 1. Laget som holder til i Szeged i Ungarn er også med i pot 1, og også her finner vi en gammel kjenning. Alexandre Blonz holder til ute på venstrekanten, og var med å bli Ungarsk mester i sesongen 21/22. De har til sammen vunnet den Ungarske serien fem ganger, samt den ungarske cupen syv ganger.

Spillere å legge merke til:

Dean Bombac, Bogdan Radivojevic, Bence Banhidi, Alexandre Blonz

Pot 2

GOG (Danmark)

Drengene som ble Danske Mestere i vår etter å ha slått Aalborg på målstreken, fikk direkteplass inn i årets CL. Laget som holder til i Gudme i Danmark har blitt Danske Mester åtte ganger, samt vunnet den danske cupen ti ganger.

Spillere å legge merke til:

Simon Pytlick, Jerry Tollbring, Anders Zachariassen

Lomza Industria Kielce (Polen)

Du stusser kanskje litt på navnet, men sponsoravtale gjør at Vive Kielce nå har fått et nytt navn. Sølvvinnerne fra Final4 i 21/22-sesongen ligger også i pot 2 når trekningen gjøres. De har vunnet den polske Superligaen hele 19 ganger, i tillegg til sine 17 gull i den polske cupen. Tilbake i 2015/16-sesongen vant polakkene også EHF Champions League.

Spillere å legge merke til: Nedim Remili, Alex Dujshebaev, Andreas Wolff

FC Porto (Portugal)

Laget som regjerer i Portugal er med i pot 2. Laget har vunnet hele 43 nasjonale titler i Portugal. Høsten 2020 var Elverum selv borte i Portugal og hentet to sterke poeng i CL.

Spillere å legge merke til:

 Rui Silva, Fabio Magalhaes

RK Celje (Slovenia)

Dominerer hjemme i Slovenia, og tallene lyver ikke: 25 ganger seriemester og 21 cupgull. Vi må tilbake til til 02/03-sesongen sist slovenerne vant den gjeveste Europacupen.

Spillere å legge merke til:

Ziga Mlakar, Tilen Koldrin

Pot 3

SC Dinamo Bucuresti (Romania)

Første lag i pot 3 er laget fra Bucuresti i Romania. Dette er et lag Elverum kjenner fra tidligere, da lagene har møttes i CL i flere av de foregående sesongene. De er hele 18x seriemester i Romania, samt at de har vunnet den rumenske cupen syv ganger.

Spillere å legge merke til:

Cedric Sorhaindo, Christian Dissinger

THW Kiel (Tyskland)

Tyskerne som måtte slite seg til seier mot Elverum, og det var kun en matchvinnerredning i siste sekund som var skilnaden. THW Kiel har også en nyankommet, som kommer direkte fra Elverum i Eric Johansson. Laget har vunnet Bundesliga hele 22 ganger, og har til sammen 45 hjemlige titler. I tillegg har de vunnet EHF CL fire ganger, senest i 2020.

Her er det bare å merke seg alle på laget, men spillere å legge spesielt merke til:

Sander Sagosen (når han blir skadefri), Niklas Landin, Domagoj Duvnjak, Eric Johansson

HBC Nantes (Frankrike)

Denne gang uten legenden Kiril Lazarov, men franskmennene stiller ikke særlig svakere av den grunn. Den tapende finalisten fra 2017/18-sesongen har ligget i skyggen av storebrødrene fra PSG, og har kun to hjemlige cuptitler.

Spillere å legge merke til:

Viktor Hallgrimsson, Jorge Maqueda, Valero Rivera

Telekom Veszprem (Ungarn)

Det ungarske storlaget måtte se seg slått av Pick Szeged i serien foregående sesong, men de står fortsatt med 26 gull i den Ungarske serien. 29 ungarske cupgull er det også blitt, men CL-trofeet mangler fortsatt i pokalskapet i Veszprem.

Spillere å legge merke til:

Rasmus Lauge, Kentin Mahe, Andreas Nilsson

Pot 4

Aalborg Handbold (Danmark)

Danskene som var tapende finalist i Final4 2021, er igjen klare for gruppespillet i Champions League. GOG ble danske mestere i 2022, men Aalborg fikk tildelt plass gjennom wildcard. Aalborg er seedet i pot 4 sammen med Elverum. De har blitt Dansk Mester seks ganger, og var spilte seg i tillegg til en sensasjonell finale i Final4 2021.

Spillere å legge merke til:

Mikkel Hansen, Aaron Palmarsson, Lukas Sandell

HC PPD Zagreb (Kroatia)

Vinnere av den kroatiske serien hele 29 ganger! I tillegg har de tatt storeslem i den kroatiske cupen, og vunnet den 28 ganger. Tilbake på 90-tallet vant også kroatene den gjeveste europacupen to ganger.

Spillere å legge merke til:

Ivan Cupic

Orlen Wisla Plock (Polen)

Det gamle storlaget er tilbake igjen i Champions League. Etter en lang tid med pokaltørke vant de den polske cupen i 21/22-sesongen. Det var den ellevte gangen de vant cupen. Samtidig har de vunnet den polske serien syv ganger, men sist var tilbake i 10/11.

Spillere å legge merke til: Michal Daszek, Przemysław Krajewski, Manuel Strlek

Elverum Håndball

Våre egne helter er også å finne i pot 4. Etter å ha spilt seg til 1/8-finale i CL forrige sesong, skal vi for åttende sesong på rad(!) spise frukter med de store lagene i Europa. I tillegg til åtte deltakelser i CL, har Elverum vunnet seks seriegull i Norge, fem kongepokaler og hele elleve sluttspillgull. De ni siste sesongene har Elverum stukket av med sluttspillgullet.

Spillere å legge merke til: Emil Kheri Imsgard, Tobias Grøndahl, Sindre Heldal.