2021/2022: En sesong full av høydepunkter! – Elverum
EHF Champions League. Elverum - Kiel i Håkons Hall, Lillehammer.

2021/2022: En sesong full av høydepunkter!

Elverum hadde en rekke nye spillere som skulle spilles inn før sesongen 2021/22 ble kastet i gang. Eric Johansson, Sindre og Kasper Lien var noen av spillerne som for første gang skulle spille som favoritter i hjemlig liga. Det hele starte i Drammenhallen 31.august, og det startet med et brak. Elverum tok en litt ufortjent 34-33 seier etter at Dominik Mathe banket ballen i mål like før slutt. En virkelig fet håndballmatch som skulle vise seg å være en av de kuleste kampene i eliteserien denne sesongen. I den neste perioden tok Elverum to poeng mot i Champions League mot Vardar og Zagreb. Arendal kom på besøk i starten av oktober, og da skulle Elverum skulle testes ordentlig på nytt. En knapp tomålsseier til Børge Lund og hans gutter var veldig deilig i en hektisk kampperiode.

Elverum tok sesongens største skalp da de slo Pick Szeged borte i Ungarn, noe som overrasket hele håndballverden. I etterdønningene av denne kampen ble laget mat forgiftet, og da den neste store testen var mot Kolstad i Trondheim, så kunne det by på trøbbel. Selv med veldig mange spillere ute med sykdom, så stilte Elverum til kamp. Laget kom rett fra kamp i Champions League, men det var tydelig at Elverum var på jobb fra start. Elverum ledet 7-0 etter 10 minutter, men kreftene på de gjenværende spillerne var ikke all verden. Kampen ble til slutt jevn helt inn, men da kampen skulle avgjøres de siste fire minuttene så vant Elverum denne perioden 3-1, og kunne dermed juble for en 29-28 seier med halve laget ute.

I den neste perioden mot jul så gjorde Elverum gode kamper, men noen av kampene bar preg på at Champions League var fokuset. Elverum gjorde rent bord i serien, mens i cupen var det ikke noen jevne kamper før de skulle spille semifinale borte mot Drammen. Også den kampen vant Elverum med ett mål, etter at Gøran Sørheim var millimeter unna å snappe ballen fra Tobias Grøndahl noen sekunder før slutt. I de jevne kampene mot norsk motstand kan man vel si at vinnerkulturen flere ganger var avgjørende for at det var Elverum som satt igjen med seieren da det var jevnt. I Europa imponerte Elverum fortsatt. Seire mot Meskov Brest borte og hjemme mot Vardar, mens Aalborg og Montpellier ble for sterke. Elverum hadde gjort det meget bra på høsten, og ventet på cupfinalen som skulle spilles i romjulen. Den kampen ble merkelig nok plassert midt i sluttspillet, og vi kommer tilbake igjen til hvordan den gikk.

Etter jul fortsatt Elverum å være veldig solide i den hjemlige serien. Det var rett og slett et seierstog som malte i stykker de andre lagene, og på tross av mye skader så disponerte trenerteamet laget helt perfekt. I Champions League dro Elverum tett opp mot 9000 tilskuere på en torsdag i Håkons Hall i en helt magisk kamp mot THW Kiel. Elverum tapte dessverre kampen, men viste med dette at Elverum og håndball betyr vanvittig mye for veldig mange folk. Selv om laget tapte alle kampene i gruppespillet på denne siden av jul så hadde de tatt nok poeng til å ta et historisk avansement i Champions League.

I sluttspillrunden presset Elverum PSG til uavgjort i første kamp. Den største prestasjonen i klubbens historie. En vanvittig ramme og taket i Terningen løftet seg da Eric Johansson banket inn utligningen i siste sekund. Kampen om en kvartfinale var levende, men PSG var bedre enn Elverum i Paris under returoppgjøret. Elverum tapte den kampen med sju mål. Etter dette ventet DHK i siste serierunde. Elverum røk på sitt først tap mot norsk motstand denne sesongen, og for oss tilskuerne begynte vi å tenke at sluttspillet kanskje var i fare.

I sluttspillet startet Elverum med to seire mot BSK i kvartfinalen. Elverum var flere klasser bedre enn BSK i de to oppgjørende mellom lagene. I semifinaleserien skulle Elverum spille både cupfinale og møte Nærbø i kampen om sluttspillfinale. Elverum vant 3-0 i kamper mot Nærbø, selv om det var tydelig at de også ønsket å vinne cupfinalen. I cupfinalen spilte Elverum en helt grei kamp mot et Arendal som kjempet som løver. Stig Tore Moen Nilsen ble den store helten med sine 12 scoringer, og Elverum kunne feire gull på betongen i Jordal Amfi.

Etter dette ventet Arendal i finalen i sluttspillet. En finaleserie vi har sett mange ganger før. Arendal hadde spilt på seg masse selvtillit og gjort en god jobb på våren etter en 6.plass i serien. Kampene mot Arendal var jevne, det var røde kort og spillere som begynte å bli lei hverandre. Stig Tore Moen Nilsen brakk armen i første kamp, og da hadde ikke Elverum høyre bakspillere med eliteerfaring igjen etter at Dominik Mathe røk korsbåndet tidligere i sesongen. Elverum var det beste laget i kamp 1, men det var veldig jevnt. I kamp nummer to i Arendal virket det som at Arendal ville for mye, og da var det aldri i tvil om hvor seieren skulle havne. Elverum var best denne kvelden også. I kamp tre hadde Elverum tatt frem konfettien og planlagt fest. Det måtte jo gå «gæli» Arendal var det beste laget og vant fortjent i Terningen Arena. I kamp fire skulle avgjørelsen komme, Elverum vant komfortabelt i Arendal og kunne innkassere sin tredje tittel for sesongen, noe som var historisk for guttene fra Elverum. En meget sterk sesong av de hvitkledde fra Østerdalen.

Neste sesong blir minst like spennende. En fantastisk gruppe i Champions League, Arendal som skal opp og frem, DHK som fortsetter den gode jobben de gjør, også kommer også Kolstad med flere store signeringer. Det drar seg til, men vi skal gjøre alt vi kan for å vinne titler og komme videre i Champions League også neste sesong! Ses i Terningen Arena for nye store håndballopplevelser til høsten!