Tøffe dager i Trysil – del 1 – Elverum

Tøffe dager i Trysil – del 1

Et langt døgn i Trysil er over for Elverum-spillerne. Her får du et lite innblikk i guttas hverdag i og rundt den fantastiske destinasjonen en time nordøst for Elverum.

Mandag ettermiddag startet treningsleiren i Trysil. Trenerteamet har lagt opp til noen tøffe dager.

Spillernes program de første 26 timene har vært:
– førstemann til toppen av Fageråsen på sykkel
– grytidlig morgenløp
– styrkeøkt
– håndballøkt
– møter om målsetninger og verdier

Fysisk trener Thorsteinn Sigurjonsson oppsummerer første del av leiren slik:
– For det første er jeg fornøyd og imponert over den innsatsen og dedikasjonen som spillerne legger ned i det fysiske utviklingsarbeidet. Spillerne som har vært med før viser at de har gjort en god jobb i sommer, og de nye gutta viser at de kommer til å bli et positivt bidrag inn i gruppa. Noe som jeg anser som viktig med tanke på det tøffe kampprogrammet.

Sigurjonsson har noen forventninger til gutta før sesongen kastes i gang.
– Jeg forventer at de tar et aktivt eierskap til sin egen utviklingsprosess, og at de bruker oss i teamet med håndballtrenere, mental trener, fysisk trener, målvaktstrener, fysioterapeuter og lege i denne prosessen. Det har de vist at de gjør allerede, så dette lover godt. Jeg synes det er inspirerende å være en del av en slik prestasjonsgruppe.

De neste dagene blir minst like tøffe. Onsdag skal gutta gjennomføre en tøff morgenøkt, før «The Hill from Hell» venter. På ettermiddagen blir det ny trening i Trysilhallen. Torsdag blir det ny løpeøkt mens hanen galer, før den tøffe leiren avsluttes med en styrkeøkt med Sigurjonsson.

Nykommerne Uros Borzas og Kassem Awad er tydelige på at deres første møte med Trysil har vært tøff.
– Det har vært veldig tungt, men likevel er det verdt det. Vi må presse oss selv dersom vi skal prestere sammen i sesongen som kommer, sier Borzas.
– Det har vært veldig tøft, og jeg forventer at det blir like tøft utover i uka. Jeg skal ikke påstå at jeg elsker å ha det tøft, men jeg har ingenting i mot det, sier Awad.

Playmaker Josip Vidovic er klar på at dagene i Trysil har stor verdi for laget.
– Fire dager sammen her føles som en måned. Vi blir så godt kjent, og det kommer vi til å tjene på gjennom en tøff sesong. Jeg merket det i fjor, og jeg er veldig glad for at vi gjør dette før sesongen starter. Det skaper et samhold som er helt fantastisk. 

Børge Lund og Raymond Hamar har jobbet hardt sammen med resten av teamet for å lage en god treningsleir. De er så langt fornøyde:
– Ekstremt hektisk og veldig lærerikt, det er vel en kort og god oppsummering så langt, sier duoen før de går ut i den kalde sommernatta for å gjøre «The Hill from Hell» klar for action.