Elverum møter Sävehof på lørdag! – Elverum

Elverum møter Sävehof på lørdag!

Lørdag skal Elverum måle krefter mot et annet europeisk topplag når svenske Sävehof tar turen til Terningen Arena og Elverum Cup.

Så langt denne sesongen har Elverum spilt to treningskamper, først møtte de Eliteserielaget Fjellhammer på bortebane og vant 29-19, før de fylte Elverumshallen med 600 tilskuere mot 1.divisjonslaget Follo og vant 34-20.

Det er vanskelig så tidlig i oppgjøringen å komme med noen fasit, men i helga får vi kanskje en smakebit på hva som er ståa i Elverumstroppen drøyt 2 uker før det braker løs med seriepremiere mot Nærbø på Jæren.

Nok engang har det vært store utskiftninger i Elverumstroppen, og det er helt klart mange systemer å sette seg inn i. Blant nykommerne er både rimelig ferske elitespillere, men også veldrevne karer med erfaring fra sine hjemland og kamper i Europa.

Thorsten Fries var blandt dem som forlot Elverum etter forrige sesong, og inn har Simon Mizera kommet. Så langt har han vist seg fram for supporterne og vartet opp med redninger med sin egen stil, omlag 70% redninger mot Follo giro ss en liten pekepin. Men nå skal nivået opp i møte med Sävehof, en slik type kamper Emil Kheri Imsgard elsker å vise seg fram i. Så langt virker det å være et solid målvaktspar bakerst på banen.

Ellers som ferske nykommer i troppen finner vi Uros Borzas, Daniel Blomgren, Andreas Horst Haugseng, Kassem Awad, Benjamin Bergh, Håvar Skare og Patrick Helland Anderson.

Sistnevnte Anderson spiller fredag kveld plasseringskamp i U18-EM for Norge.

Det er først og fremst systemene som nok har høyest prioritet nå inn mot sesongstarten, det har naturlig nok lugget litt innledningsvis, men det var mye lovende å se i møtet med Follo, blant annet Josip Vidovic ser ut til å ha funnet sin plass i troppen, slik vi så han herje på slutten av forrige sesong.

Det er et Sävehof som trenes av ingen ringere enn tidligere Elverumstrener Michael Apelgren. Han har løftet svenskene opp i toppen av svensk håndball og ser ut til å ha klare planer omå bli der. Apelgren som også nylig fikk rollen som assisterende landslagssjef for Sverige vet å hente det beste ut av sine menn uansett om det er i Elverum eller i Sävehof, det store spørsmålet er kanskje hvordan han nå takler å ha Elverumspublikummet mot seg og ikke med seg slik han er vant med, for til tross for at det er en treningsturnering er det helt klart to lag som går på banen for å vinne på lørdag. Å finne rytmen og vinnermentaliteten er viktig for alle nå, bare uker før sesongstarten.

En annen Elverumskjenning i Sävehof-troppen er Alexander Westby. Han herjet for Elverum for noen sesonger sider, og vingen kan fortsatt å skape magi. Westby er utvilsomt sugen på showe litt mot Elverum på lørdag, og vet hvor målet i Terningen står!

Vi ses i Terningen på lørdag. Kampstart 19:30!

Heia Elverum!