To poeng i serieåpningen! – Elverum

To poeng i serieåpningen!

Nærbø - Elverum 27-31 (15-18)

Etter en lang oppkjøring med hard trening og varierende treningskamper var vi lørdag kveld endelig i gang med årets sesong i Eliteserien. Denne gangen var det nyankomne Andreas Haugseng som fikk ta med seg Elverum-gutta til Jæren og Nye Loen, for å møte gamle lagkamerat og sin egen far til dyst.

Det var to lag som tok og følte litt på hverandre i starten av matchen, hvor lagene slet med å finne nettmaskene. Da kampen var snaut fem minutter gammel, fikk Christoffer Hedberg æren av å sette inn kampens tredje mål til 1-2. I de kommende minuttene fulgte lagene hverandre som skygger. Elverum går stadig ett mål foran, før Nærbø setter utlikningen.

Slik gikk det helt til Nærbø får to utvisninger på kort tid. Først ble Rassin Haugseng henvist til en to-minutters pause på benken, før John Thue fikk nøyaktig samme beskjed av dommerne drøye minuttet senere. Da var første omgang omtrent halvspilt, og Elverum var i ledelsen 5-7.

Og det er da Nærbø sin andre utvisning var ferdig at det skulle bli en lengre stopp i spillet. Det virket som om delegaten ble lurt av tavla i hallen, da han stopper spillet og mener at Nærbø har sendt utpå en spiller for mye. Det blir utdelt en ny to-minutter, som får Fredrik Ruud og Rune Haugseng til å tenne. Begge Nærbø-trenerne virket fornøyde da den siste utvisningen ble annullert, og Nærbø fikk fortsette med fem mann istedenfor fire.

På stillingen 5-7 til Elverum så hadde kampens gigant presentert seg med fire assist og to scoringer, og han heter Tobias Grøndahl. Elverums åttende scoring settes også av Grøndahl på et straffekast. Fra 7-9 til 9-13 setter playmakeren like gjerne inn fire scoringer på rad.

Nærbø slapp aldri taket på Elverum, mye takket være Joachim Christensen som startet kampen strålende. Hjemmelaget var stadig tre-fire mål bak Elverum og lagene gikk til pause på stillingen 15-18.

I andre omgang fortsetter kampen i samme spor, men Elverum klarer alltid å holde jærbuene på en armlengdes avstand. På det meste var Elverum foran med syv mål på stillingen 19-26. Da hadde danske Joachim Christensen mistet taket på skuddmønsteret til Elverum, og den lokale målvakten Halvor-Elias Nærland kom inn i buret etter 40 spilte minutter. Og Nærland hadde planer om å ta igjen forspranget til Elverum. Det føltes ut som at Nærland reddet alt en periode, og særlig skuddene som kom fra 6-meter.

Fra 19-26 så går det fort til Nærbø har spist inn mye av forspranget, og puster Elverum litt i nakken på stillingen 23-26. Lagene scorer ett mål til hver, før Børge Lund ser seg nødt til å legge det grønne time-out-kortet.

Herfra og ut kontrollerer Elverum inn til seier, 27-31. Og du husker kanskje at kampens gigant ble nevnt? Tobias Grøndahl var involvert i «alt» fremover for Elverum og ble fortjent utnevnt til banens beste spiller. Med 13 mål på 13 forsøk(!) og med 9 assist for gutten, så er det vanskelig å si seg uenig i kåringen.

Neste kamp er allerede på tirsdag, og da møter vi ØIF Arendal hjemme i Terningen Arena. Avkast er 19.15. Sees på Terningen!