Tøff start i Champions League – Elverum
Kiel, 14. September 2022. In der Machineseeker EHF Champions League trifft der THW Kiel (weiß) auf den norwegischen Meister Elverum Håndball (schwarz).

Tøff start i Champions League

Nok en sesong er Elverum med i EHF Champions League, og sesongens første match fant sted i Wunderino Arena mot selveste THW Kiel. Og Elverum viste tidlig at de ikke var der for å bli hersket med. Fjorårets Elverum-spiller serverte Wiencek på vakkert vis, og satte inn 1-0 Kiel sitt første angrep. Elverum ville ikke være noe dårligere, og Uros Borzas sendte nevnte Wiencek en tur i pølseboden før han satte utlikningen. Christoffer Hedberg kontret like gjerne inn et mål rett etterpå, og Elverum ledet 1-2. Eric Johansson fikk også vise hvorfor tyskerne gjerne ville ha han i stallen, da han dundret inn 3-3 på et grunnskudd fra ni meter.

I det som er en jevnspilt start på kampen virker det som alt blir mål, men slik var det ikke. Selv om lagene til sammen hadde scoret ti mål på seks mål, så stod Emil Imsgaard med flere kvalifiserte redninger, samt en strafferedning på straffen til Niclas Ekberg.

På stillingen 6-4 etter 6 minutter spilt, så viser Elverum at de ikke vil gi slipp på tyskerne. Kheri Imsgard stengte buret og Uros Borzas leverte varene fremover i banen. Borzas limte ballen langt oppi krysset og reduserte til 6-5 før Kassem Awad utliknet i angrepet etterpå. Vår svenske nykommer på venstrebacken ville melde seg på leken og sender Elverum igjen opp i ledelsen på stillingen 6-7, før Hedberg dobler ledelsen da vi var halvspilt i omgangen.

Dessverre for Elverum sin del, så varer håndballkamper litt mer enn ett kvarter. Daniel Blomgren pådro seg en utvisning i det 17. spilleminutt, og THW Kiel er nådeløse i overtallet. Fra 7-9 gikk Kiel i strupen på Elverum, scorte fire på stripe og et plutselig oppe i 11-9. Børge Lund ser seg nødt til å be om en time-out.

Det kunne se ut som praten til Lund og Hamar funket, for plutselig var Grøndahl framme og satte inn 11-11 etter at Hedberg satt ballen i mål det foregående angrepet. Det var før Kiel satte inn en sluttspurt før pause og nok en gang kom seg de to målene foran Elverum. Niclas Ekberg gjorde to straffekast om til to mål, og stillingen til pause ble 17-13 i vertenes favør.

Etter pause så skulle Niklas Landin vise hvorfor han er verdens beste målvakt, og Kiel skulle vise hvorfor de er et av verdens beste klubblag.

Elverum holdt følge de første fire minuttene etter hvilen, da Kassem Awad og Uros Borzas satte hver sin scoring. Men så satte Kiel inn et ekstra gir. Fra 19-15 og fire mål bak gikk det fryktelig fort til 23-15 og en åtte måls ledelse for THW Kiel. Der Elverum kanskje var litt slurvete i forsvarsspillet, var Kiel dødelig effektive. Wiencek og Petter Øverby stod som alltid ledig på linja og kvitterte innspillene i mål. Det viser seg da Øverby ender kampen med fire mål og Wiencek ender opp på fem.

Tyskerne rykket sakte med sikkert i fra Elverum etter at Niklas Landin bestemte seg for å stenge sjappa for kvelden. Fra linja, fra kanten, skudd bak i banen og straffekast. Verdens beste målvakt var plutselig i det umulige hjørnet.

Det er av sine egne man skal ha det, og det stemmer da Petter Øverby sender Kiel opp i ledelsen med ti mål for første gang i kampen. Han setter både 33-24 og 34-24 når han først er i gang. Kampen ebber ut med et hederlig tap for Elverumsgutta som kjemper iherdig gjennom hele kampen. Til tross for at stillingen 36-26 til Kiel, så gjør Elverum tidvis en sterk kamp borte i Tyskland. Uros Borzas ble vår toppscorer med seks mål, og Emil Imsgard og Simon Mizera gjorde flere fine redninger i løpet av kampen.

Neste kamp for Elverum er onsdag 21. september i Terningen Arena, med avkast 18.45. Da tar vi imot Mikkel Hansen og Aalborg i Champions League. Sees i hallen!