Slik har det gått mot Aalborg tidligere – Elverum

Slik har det gått mot Aalborg tidligere

Onsdag kveld vender Lukas Sandell tilbake til Terningen Arena, og i år har han en av verdens største håndballprofiler på laget. Med Mikkel Hansen og resten av stjernegalleriet til Aalborg kan de fort bli å regne med i årets Champions League-sesong. Dette blir det femte oppgjøret mellom Elverum og Aalborg i mesterligaen, og det skal sies at det har vært tøffe oppgjør for Elverum de siste årene.

2019/2020-sesongen

Elverum 24-34 Aalborg

Hjemme i Terningen ble det en litt i overkant brutal kamp for Elverum, da de ble kontret i senk av danskene. Det å ikke ha dagen er ikke helt heldig mot et slikt lag, spesielt når det meste går på skinner for Aalborg.

I en kamp hvor norske Kristian Sæverås leverer en redningsprosent på 44%, derav flere kvalifiserte redninger fra seksmeteren. Aalborg visste å utnytte redninger og deretter slurvete returløp fra Elverum, noe som resulterte i masse kontringer som ble omgjort til mål av blant annet Sebastian Barthold. Det endte med syv scoringer for Haslum-gutten på venstrekanten, samt 5/5 av Mark Strandgaard Marcher på motsatt kant.

Lukas Sandell spilte for Elverum denne sesongen, og ble hentet til Aalborg etter 19/20-sesongen. Og kanskje er kampene mot Aalborg noe av grunnen til at danskene ville hente Sandell. Svensken var et lyspunkt i Elverum-laget og endte som toppscorer på 5 mål.

Aalborg 30-28 Elverum

I en kamp hvor Elverum leverte en tidvis mye bedre kamp enn hjemme i Terningen. Førsteomgangen i Gigantium kan vel ikke sies å være årsbeste av Elverum, da Aalborg går til pause med ledelsen 18-11.

I andre omgang var det midlertidig et sultent Elverum-lag som kom på parketten. Nok en gang gjorde Lukas Sandell en fin kamp mot danskene, og endte denne gangen opp på syv mål. Han er mye av grunnen til at Elverum i løpet av andreomgang hentet seg inn helt til de var ett mål bak med 15 sekunder igjen å spille. Mann-mann-forsvaret til Elverum gjorde dog at Aalborg fikk sette spikeren i kista, og konstaterte at det kun ble nesten for guttene fra de dype skoger.

Sigvaldi Gudjonsson leverte samtidig seks mål i kampen, hvor Emil Imsgard også endte opp med redningsprosent på 31%.

2021/2022

Elverum 28-34 Aalborg

I en sesong som fortsatt blir påvirket av Covid-19 så møtte rundt 1500 personer opp i Terningen for å se Lukas Sandell vende tilbake til sine gamle hjemmebane. Det blir en kamp der Aalborg tidlig fester grepet om seieren, og Elverum river og sliter for å ikke la Aalborg stikke av. Til tross for at Mikael Aggerfors redder opp mot halvparten av skuddene han får på seg, gikk lagene til pause på stillingene 12-16 i favør Aalborg.

I 2. omgang tror jeg Aalborg ikke var særlig nervøse, da Elverum aldri var nærmere enn tre mål bak på stillingen 13-16. For fra 13-16 gikk det fort til 14-20, og Felix Claar, Aron Palmarsson og Barthold kunne cruise inn til seier. Stig-Tore Moen Nilsen fikk pynte på resultatet mot slutten, da høyrebacken satte Elverum sin 28. scoring for kvelden. Dominic Mathe ble Elverum sin toppscorer med syv mål.

Aalborg 32-27

Det er drøyt et halvt år siden lagene møttes sist, den gangen i Gigantium i Aalborg. Møtet i februar ble av det jevnere slaget, mye takket være Sindre Heldal, som bestemte seg for å sette åtte mål i buret bak til Aggefors og Simon Gade.

En førsteomgang hvor Elverum ledet med tre mål da førsteomgang var 16 minutter gammel, men Aalborg igjen viste hvorfor de har hatt så god kontroll på de svarte og hvite fra Innlandet. Danskene henter inn Elverum sin ledelse og går i føringen for første gang etter 23 minutter. Til pause var det kun ett mål som skilte lagene.

Etter hvilen er det et heltent Aalborg som kommer på banen og er tidlig fem mål foran Elverum. Der Elverum hadde sluppet inn 14 mål på hele førsteomgangen, hadde de danske drenger plutselig scoret 12 mål på kun et kvarter. Da sier det seg selv at det blir vanskelig selv om keeperduoen Fries og Imsgard leverte en strålende kamp, med henholdsvis redningsprosent på 50% og 38%.

Møt opp og hei Elverum frem til seier mot Aalborg!