Gunnar Pettersen: -En unik mulighet! – Elverum

Gunnar Pettersen: -En unik mulighet!

Hei håndballvenner!

Nok en gang inviterer norges håndballstolthet på herresiden,Elverum,til fest i Håkons hall. Denne gangen er det verdens beste klubblag,Barcelona,som står på motsatt side.Barca er regjerende mester med seier i de to seineste CH.L. finalene.

Forøvrig er det verdt å merke seg at Elverum har blitt trukket ut i den ,etter min mening,tøffeste gruppen noengang i et gruppespill. De tre best rangerte lagene etter forrige sesong var Barca,Kielce og Kiel.Alle i samme pulje og finalelagene fra 21-22 sesongen møttes allerede i runde to.(Barca vant på hjemmebane). Jeg tillater meg å hevde at det er rom for forbedringer fra EHF sin side på hvordan de kommer fram til gruppeoppsett og kamprekkefølge.

Man kan sikkert benytte en slitt klisje at dette er David mot Goliat. På papiret er Barca bedre på alle parametre,kanskje bortsett fra dugnadsånd….Klubbene befinner seg i hver sin ende av skalaen når det gjelder forretningsmodell. Mens Barca henter etablerte verdensstjerner,produserer også egne, satser Elverum på norske og utenlandske spillere som er i startfasen av sin karriere. Målet er å videreutvikle disse,slik at de etter 1-3 sesonger kan komme til større klubber. Her har Elverum vært særdeles flinke.Gode eksempler er E.Johansson til Kiel,S.Gudjonsson til Kielce,L.Sandell til Aalborg m.fl.

Elverum bygger i år opp et nytt lag og det tar alltid litt tid å få samspillet til å sitte.Det trur jeg er hovedårsaken til en litt tung start i CH.L og den hjemlige serien.Laget har i perioder vist topp forsvarspill, mot Kiel i deler av 1. omg. og glimrende angrepspill i 1. omg. mot Aalborg. I den siste kampen var det en velspillende dansk målvakt,samt svak skyting som hindret ledelse til pause.

Hva er så realistisk i dagens kamp? Trur det viktigste er å se bort fra resultat og først og fremst nyte stundens øyeblikk. Det er ikke mange spillere som får æren av og faktisk spille tellende kamp mot verdens beste spillere og lag. Kan man plukke fram periodene fra de to nevnte kampene ,er jeg sikker på at det vil begeistre hjemmefansen.

Avslutningsvis har jeg lyst til å nevne følgende:

Begge lag har i prinsippet like mange angrep og forsvar. I hvert angrep/forsvar er det to muligheter.Enten scorer du eller så scorer du ikke. Enten hindrer du mål eller ikke . Det er altså 50 % sjanse i begge ender av banen.

Sannsynligheten er kanskje en helt annen….