Klart for Barca i Håkons Hall! – Elverum

Klart for Barca i Håkons Hall!

Det er endelig duket for den store festen i Håkons Hall på Lillehammer. Barcelona, som av amnge regnes som verdens beste håndballag, kommer på besøk til Norge. Laget som spiller den hurtigste håndballen i verden, og som har verdensklassespillere på alle posisjoner. Laget har i en årrekke vært en av de beste lagene og har vunnet den gjeve Champions League tittelen flere ganger. Lagene har møttes tidligere, og hver gang har spanjolene seiret over Elverum.

Lagene har hatt en veldig ulik poengfangst til nå. Der Barcelona har tre strake seire, så har Elverum tre strake tap. Barcelona har virket bunnsolide til nå, og de har slått Szeged, Kielce og Celje. Spesielt seieren hjemme mot Kielce var meget bra. I snitt har de scoret 35 mål på sine tre kamper, så det kan bli hett rundt ørene på Szeged-klare Emil Imsgard og Simon Mizera i målet til Elverum. Bakover er ikke spanjolene like gode, så det er her mulighetene for poeng ligger for Børge Lunds mannskap.

Man kan trekke frem mange gode spillere på hvert lag, men før denne kampen har vi valgt å se på følgende spillere som vi tror må være gode om sitt respektive lag skal ta poeng i ukens hovedkamp i Champions League.

Stig Tore Moen Nilsen.

Med sin giftige venstrearm har Skjervøy-mannen spilt i toppklubber i både Sverige og Danmark før han kom til Elverum før forrige sesong. Han har tidligere vært på blokka til PSG etter at han dundret inn mål på mål i åttendelsfinalen mot nettopp PSG forrige sesong. Moen Nilsen er en mann som kan gjøre livet surt for Barcelona når de kommer til Håkons hall.

Endre Langaas.

Elverums nye kaptein er arbeidsjernet Endre Langaas. Med sin oppfostrende spillestil går han foran i fightene om poeng for Elverum gang på gang. Langaas er nesten aldri skadet og har med tiden også spilt seg inn i landslagsdiskusjonen. I EM i Ungarn i januar fikk han sin mesterskapsdebut for Norge. Linjespilleren er også en av de spillerne som har vært lengst i klubben.

Simon Mizera.

Den 21 år gamle målvakten har kommet veldig godt i gang i målet til Elverum. Landslagsspilleren som kom til klubben før denne sesongen er sett på som ett av de store målvakts talentene ute i Europa, og det blir spennende å se om han tar frem storspillet når stjernegalleriet Barcelona kommer på besøk. Mizera har tegnet en kontrakt som varer i tre år med Elverum, og blir med det en viktig brikke i fremtiden.

For Barcelona må man se opp for følgende tre spillere.

Dika Mem.

Verdensstjernene står i kø hos de spanske gjestene, men kanskje den aller beste er høyrebacken Dika Mem. Franskmannen startet med håndball da han var 13 år, og allerede som 18åring fikk han kontrakt med en av verdens mest kjente idrettsklubber. Mem var med på OL-gull med Frankrike i Tokyo, har vunnet Champions League og er en av de aller beste spillerne i verden akkurat nå. Mem er verdt inngangsbillettene alene.

Hampus Wanne.

Den svenske kantspilleren kom ny til Barcelona før denne sesongen fra tyske Flensburg der han har vært i nesten hele sin seniorkarriere. Wanne er en uredd spiller som har med årene utviklet seg til å bli en av de aller beste kantspillerne i verden. Den kontringssterke spilleren har nese for mål og er en spiller som elsker store anledninger, som Håkons hall foran mange tusen tilskuere.

Aleix Gomez.

Slår du opp ordet scoring i ordboka så finner du mest sannsynlig navnet Aleix Gomez også. Den spanske høyrekanten bøtter inn mål for klubblaget og var deres toppscorer i forrige sesong med hele 104 scoringer i Champions League. Med sin gode håndballforståelse og lynraske bein er han en av de aller viktigste spillerne for at Barcelona spiller den hurtige håndballen som de ønsker. Verdensklassekanten må passes ekstra på om Elverum skal ta poeng i denne kampen.

Avkast er 18:45, så ta med deg alle du kjenner og ta turen til Lillehammer. Vi går for to poeng. HEIA ELVERUM!!