Se Elverum Rullestolhåndball i aksjon! – Elverum

Se Elverum Rullestolhåndball i aksjon!

Elverum Rullestolhåndball er et nylig etablert tilbud i Elverum håndball. Dette tilbudet er rettet mot personer med en fysisk funksjonsnedsettelse. Visjonen er å inkludere enda flere utøvere inn i
klubben, samt å skape gode håndball opplevelser for så mange som mulig.
Rullestolhåndball er på mange måter svært likt som ordinær håndball.

Hovedforskjellen er at hvert lag kun består av fem utespillere, samt at det spilles med nedsenket tverrligger i mål. Forøvrig er det tillatt med tre «rull» med rullestolen, istedenfor tilsvarende tre «skritt».

Elverum rullestolhåndball består av en spillegruppe på 16-18 personer med en fysisk funksjonsnedsettelse. Laget trener hver lørdag formiddag i Terningen Arena. Utøverne er både menn og kvinner i alderen 18-60 år- I tillegg til utøverne som er bosatt på Elverum, har vi utøvere fra blant annet Engerdal, Jessheim, Brandbu og Lillehammer.

For å skape et best mulig tilbud inkluderer vi utøvere fra andre lag i klubben på våre treninger.

Dette sikrer et tilstrekkelig antall spillere, og det gir mulighet for større variasjon i øvelser. I tillegg bidrar det til bedre kvalitet på treningene, ettersom utøvere fra andre lag ofte har mer håndballerfaring enn oss. Det at vi inkluderer funksjonsfriske utøvere inn i tilbudet vårt er med på å bygge relasjoner på tvers av lagene i klubben.

Rullestolhåndball er en idrett som er i vekst her i Norge. Det er kun to andre klubber som har etablert et tilbud hittil. Med spillere fra alle tre klubbene har Norge nylig etablert et landslag.

Landslaget skal i perioden 16.-20. november spille mesterskap som arrangeres i Leiria, Portugal.
Norge er i gruppe med Kroatia, Pakistan, Ungarn og Spania.

Elverum har seks spillere som er tatt ut til landslaget og som skal være med til mesterskapet i november.

Når Elverum møter Sandnes den 13. november, skal Elverum Rullestolhåndball møte Follo Rullestolhåndball i en showkamp under pausen. Det er vår første kamp noensinne, og det blir tøff
motstand, da sistnevnte har holdt på siden 2015, og har startet med kamptrening i ordinært seriespill.

Vi gleder oss masse til å vise fram idretten vår.