Backeakademiet deltar på Movies on War – Elverum

Backeakademiet deltar på Movies on War

I Elverum skjer det mange bra ting og en av de er vår flotte festival Movies on War som er viet krig og konflikt, fred og forsoning.

I Elverum Håndball ønsker vi at våre ungdommer ikke bare skal bli gode håndballspillere, men også oppdras til å bli gode medmennesker som har perspektiv på ting.

Som en del av den tanken har vi i år bestemt oss for å ta del av festivalen for å øke bevisstheten rundt tunge temaer i verden.

At våre ungdommer får stoppe opp en kort stund og reflektere over hvor godt vi har det i Norge og samtidig tenke over hvor mye som skjer av krig og konflikter rundt om i den store verden, tror vi vil være med på å gi gode perspektiver.

Festivalsjef Øystein Egge er glad over at Backeakademiet besøker Movies on War:

Movies on War er en festival som ønsker å gi innsikt og bidra til fred og forsoning. Ofte omtales det at det er et lite skille mellom «kultur» og «idrett» – kunstnere og ballkunstnere. Derfor er det ekstra flott å få til et samarbeid med Elverum Håndball og Backe akademiet. At vi står sammen om gode verdier og interesse for den verden vi lever i – både på og utenfor banen. Vi er også opptatt av å jobbe med lokale bedrifter, og få våre arrangement ut til unge mennesker – vi henger oss derfor helhjertet på begrepet #sammenforElverum.  

Kalle Bjørkman i Elverum Håndball som sammen med Øystein har jobbet fram deltakelsen:

At Backeakademiet blir med på Movies on War er noe vi har diskutert oss fram til sammen med trenerne for de ulike akademielagene. Jeg personlig synes det er fantastisk at vi har en slik festival i Elverum. Movies on War tar opp mange veldig relevante temaer på ting som skjer i verden og som vi faktisk må få opp øyene på.

At våre akademispillere nå deltar på festivalen er veldig bra og vil forhåpentligvis være med på å påvirke ungdommene til å tenke til en ekstra gang, når vi synes ting er urettferdige eller når det er litt for kaldt når man skal stå opp på morgenen.