Elverum nær kjempebragd i Champions League! – Elverum

Elverum nær kjempebragd i Champions League!

En nervepirrende kamp med drama start til slutt. Elverum var minutter fra en av deres beste prestasjoner i Champions League.

Elverum hadde spilt to kamper på en uke før denne kampen. Den første var den første kampen mellom Vive Kielce og Elverum, hvor Elverum imponerte, men tapte med 4 mål. Det var en heltent gjeng som ville revansjere det tapet.  Vive Kielce har ett uttalt mål om å kjempe om Champions- League seier og dette med storstjerner som Alex Dushebayev og Andreas Wolf på laget. Andreas Wolf skulle prege kampen fra start til slutt med mange redninger. Denne kampen skulle bli full av drama og spenning.

Elverum kom ut i startblokkene i hundre fra start, dette ville Emil Imsgard være med på. Dermed startet han med en redning med en gang i kampens første sjanse. Men jubelen fra supporterne skulle raskt stilne når Benjamin Berg lå nede med det som så ut som ett overtråkk. Men det tok ikke lang tid før han var på beina igjen. Like etter skulle Emil Imsgard ta ett nytt skudd fra Vive Kielce og startet kampen med to redninger på rappen. Da skulle Elverum våkne til liv framover og Daniel Blomgren skårte kampens første mål etter snau to minutter spilt. Dette skulle sette tonen for kampen videre. Da våknet også Andreas Wolf og han skulle bli en levende vegg utover i kampen. Vive Kielce skårte like etter og da var det 1-1. Før Emil Imsgard igjen reddet ett skudd og han hadde 3 av 4 redninger hittil. Hvis dette fortsatte da så sjansene til Elverum bra ut for å ta med seg ett resultat. Etter 5 minutter var stillingen 2-2. Kampen startet jevnt og tett. Elverum ville være med i kampen og det startet i hundre fra start.

Etter dette skulle lagene følge hverandre over en lenger periode. For Elverum gikk særlig Grøndahl og Blomgren foran fra start. Men særlig forsvarsjobben til Elverum fra start var til toppkarakter. Emil Imsgard fortsatte med redningene sine og etter 10 minutter var stillingen 5-5. Det var tett i duellene og Elverum holdt stand og fortsatte og score mål framover i banen også. Elverum ville være med Vive Kielce og ikke la de få det lett. Målene kom tett i tett i ett heseblesende tempo. Men så skulle Vive Kielce få en liten tomåls- luke mye takket være Andreas Wolf og sløseri offensivt fra Elverum. Da skulle man kanskje tro at Kielce ville rykke ifra enda mer, men den gang ei. Elverum ville fortsette å krige og det gjorde de så absolutt. Dette ville ikke Uros Borsaz ha noe av og gikk foran. Først skårte han ett mål, så skulle han få tak i en ball som Grøndahl senere skårte på. Da var Elverum likt igjen og så enkelt kom de tilbake fra underlege. Etter dette skulle de fortsette å følge hverandre som fluer. Tempoet fortsatte i hundre, og etter ca. 24 minutter spilt tok Børge Lund time-out på stillingen 11-11. Daniel Blomgren og Uros Borsaz hadde vært Elverums beste spillere hittil sammen med Emil Imsgard. Det var mye takket være Andreas Wolf at Elverum ikke ledet med ett par mål. Etter denne time-outen skulle Uros Borsaz fortsette der han slapp med langskuddene sine som suste i mål gang etter gang.

Forsvarsspillet til Elverum var av topp, topp klasse gjennom hele førsteomgang. De sto imot stjernespillerne til Vive Kielce og til pause var de kun ett mål bak. Idet som var en heseblesende kamp, men hvor Elverum hang bra med. De var kun ett mål bak til pause og Elverum- spillerne og fansen øynet håpet for ett sjokkresultat. Det var mye takket være Andreas Wolf at Elverum ikke ledet, han hadde hele 45 prosent i redningsprosent. Det var litt bedre en Emil Imsgard med 35 i redningsprosent. Det var mye takket være målvaktene at det ikke var mer mål i protokollen til pause. Elverum hadde spilt en strålende førsteomgang og nå var spørsmålet om de skulle greie det samme i andreomgang. Treneren til Vive Kielce virket ikke fornøyd når lagene gikk til pause.

Andreomgang startet med ett mål av Tobias Grøndahl nesten umiddelbart ut i andreomgang. Men dessverre for Elverum skulle Vive Kielce vise seg fra en bedre side fra start å vise hvorfor de er ett av verdens beste lag. De gikk fort foran med 3 mål i andreomgang. Men Elverum ga ikke opp for den grunn. Selv om Vive Kielce ledet 15-19, sluttet ikke Elverum å kjempe for den grunn. Dette skulle raskt gi resultater. Når Vive Kielce ledet 16-20 skulle Elverum skåre to kjappe mål. Først av Vidovic, så Blomgren. Da var de plutselig bare to mål bak igjen. Sjansen var der om de tok vare på den. Elverum ville ikke gi seg uten kamp og de fortsatte kjempingen framover og bakover i banen. Forsvarsspillet til Elverum var mye bedre enn det hadde vært på lenge. Dette skulle særlig Niclas Fingren ha mye av æren for, han gikk foran som en forsvarskjempe. Etter at Kasper lien reduserte til 19-20 tok Vive Kielce en time- out. De så frustrerte ut utpå banen. Etter dette tettet Elverum igjen og utlignet til 20-20 ved Grøndahl som skårte etter lekkert mål etter snaue 16 minutter ut i omgangen. Da var det full fyr blant supporterne i Terningen. De øynet sjansen for ett sjokk. Dette håpet skulle bli enda større blant fansen når Uros Borsaz fyrte av ett skudd som ga Elverum ledelsen. Det var duket for ett nervedrama de siste 10 minuttene av kampen. Det var helt likt. Hvem som helst kunne dra av gårde med seieren. Elverum skulle følge Kielce til døra mye takket være det strålende forsvarsspillet. Det virket ikke som at Elverum ble tatt av presset. De fortsatte med det vanlige og det så ut til å fungere. Dette ville ikke Dushebayev finne seg i når han smelte av gårde ett skudd som gikk i mål.  Da tok Børge Lund time- out med 8 minutter igjen. Da begynte fansen i Terningen og gå av hengslene og Elverum fikk massiv støtte de siste 8 minuttene av de som hadde møtte opp i Terningen. Håpet var der for ett sjokkresultat. Elverum fulgte Vive Kielce som fluer. Da bommet Sindre Heldal på en straffe, med en helt utrolig redning fra Andreas Wolf. Da skulle det bli vanskelig når Vive Kielce havnet to mål foran. Elverum lot seg ikke affisere, straks var de kun ett mål bak igjen. Alt lå til rette for ett drama uten like de siste 5 minuttene. Særlig når Kasper Lien skårte og stillingen var 26-26. Da kom dagens høyeste jubelbrøl blant fansen. Dessverre for Elverum sin del skulle Vive Kielce til slutt vise sin klasse og de vant med ett mål. Ett forsmedelig tap for Elverum. Men dette viste at Elverum begynner å finne formen, særlig i Champions League.

Dette var en imponerende kamp fra Elverum fra start til slutt. Det skulle dessverre akkurat ikke holde, men det var mye bra å ta med seg. Særlig forsvarsspillet var helt strålende fra start til slutt. Det er ikke alle lag som greier å stå såpass bra imot Kielce bakover i banen. Men det skulle akkurat ikke være nok i ett forsmedelig tap. Dette viser tegn til at resten av kampene i Champions League kan bli nokså bra og spennende. Banens beste for Elverum ble til slutt Nicklas Fingren, noe som ikke var så rart. Selv om det fort kunne blitt noen andre som ble trukket fram med tanke på at det var mange som spilte en av sine beste kamper for sesongen. På Vive Kielce var det ingen ringere enn Andreas Wolf som ble banens beste. Det kunne ikke bli noen andre med tanke på betydningen han hadde for Vive Kielce. Neste kamp for Elverum er borte mot RK Celje. Denne kampen spilles 7. Desember 18.45. Neste hjemmekamp er 14. Desember mot Pick Szeged.